StoryEditorOCM
Dalmacijabizarno i bezobrazno

Nigdje ni oblačka, a katamarani ne plove 'radi nevremena'!? Kako smo se još jednom osramotili potezom koji je neprihvatljiv za zemlju koja živi od turizma

23. rujna 2017. - 12:51
Ilustracijaturisti_hvar10-300714

Ako vam se u četvrtak činilo da je u srednjoj Dalmaciji i na njezinim otocima bilo poluoblačno ili sunčano vrijeme, u velikoj ste zabludi. Bilo je, naime, takvo nevrijeme da katamarani nisu plovili iz Hvara za Split niti iz Ubli na Lastovu.

Iznenađenim i ljutitim putnicima koji su se okupili u hvarskoj luci čekajući brod, od kojih je najveći broj turista koji su trebali dalje stići na svoje avione ili autobuse radi produženja putovanja, jednostavno je pisanom obaviješću na staklu agencije poručeno da je katamaran otkazan zbog lošeg vremena. Uzalud su oni gledali u sunčano dalmatinsko nebo i mirno more, nisu mogli iz Hvara za Split katamaranom "Judita" s polascima u 6.30 i u 11.30.

Na stranicama "Jadrolinije" u 2.50 ujutro stavljena je informacija na hrvatskom da je polazak katamarana u 4.25 iz Ubli otkazan. Na engleskoj verziji stranice te informacije niti nema, kažu nam gosti koji su se javili iz Hvara. Na istoj se stranici ne spominje da je i katamaran Hvar – Split također otkazan u 11.30, te da mu je polazak iz hvarske luke planiran tek za 13 sati, objašnjavaju nam ogorčeni putnici.

Neki od njih zvali su i "Jadroliniju" pitajući zašto ne pošalje zamjenski brod, ali odgovor nisu dobili, dok se stvarala sve veća gužva pred stajalištem katamarana i na mjestima gdje se kupuju brodske karte.

Gosti bi, kažu, prihvatili logično objašnjenje, pa i ispriku ako se radi o kvaru broda, ali da ih nitko ni o čemu suvislo ne informira, nego ih ostavi na čekanju na hvarskoj rivi bez obrazloženja, to im je u turističkoj zemlji neprihvatljivo. Živjelo produženje turističke sezone....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:59