StoryEditorOCM
Dalmacijapijan i opasan

Pijani Kaštelanin vozio je u suprotnom smjeru čak devet kilometara, a kada ga je policija zaustavila odbio je alkotestiranje

31. kolovoza 2017. - 15:55

Slučaj obijesne vožnje zabilježen je u ponedjeljak u 20.18 minuta kada su savjesni građani nazvali splitsku policiju obavijestivši ih da se vozilo citroen berlingo kreće državnom cestom D8 u suprotnom smjeru, na području Kaštel Štafilića, dovodeći u opasnost ostale sudionike u prometu.

Policijski službenici su odmah upućeni na teren, te su na području mjesta Plano ubrzo zatekli osobno vozilo, ali zaustavljeno u ispravnom kolničkom traku, u kojem se nalazio 41-godišnjak. Vozač s područja Kaštela je bio u vidno alkoholiziranom stanju, ali je odbio alkotest, nakon čega je doveden u službene prostorije.

Od Kaštel Štafilića do Planog, gdje je vozač zatečen, razdaljina je od devet kilometara i tristo metara pa je prava sreća da vozač nije izazvao kakvu štetu ili stradanje ljudi.

Iz policije nam nisu mogli govoriti o detaljima ove nesvakidašnje priče, ali čudi da domaći čovjek koji živi blizu mjesta gdje se odvezao ne poznaje cestu kojom se svakodnevno vozi.

A kolika je količina popijenog alkohola bila prije nego je sjeo za upravljač nećemo doznati. No vozač će biti prijavljen i za odbijanje alkotesta i za obijesnu vožnju za koju je zapriječena kazna do tri godine zatvora.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:39