StoryEditorOCM
DalmacijaFEŠTA U SOLINU

U sridu se gađalo i na Jadru: najbolji alkar Zoran Grgić s Meteriza

27. kolovoza 2017. - 01:38
alka_rika17-260817.JPG

Zoran Grgić s Meteriza, pobjednik je 14. solinske "Alke na Rici" koju priređuje Športsko-nautičko ribolovno društvo "Jadro". Riješio je to s dva pogotka "u sridu" pa su tako fanfare trubača Mirka Bobana, člana Gradske glazbe „Zvonimir“ označila među njih trinaest i najboljega ovogodišnjeg alkara na Jadru. Iza sebe je ostavio imenjaka Zorana Kliškinića koji u drugoj vožnji nije uspio ubosti još jednu sridu.

- Veseli me ova nagrada jer san cili život na Rici, rođen san uz Riku – kazao nam je emotivno pedesetjednogodišnji Grgić s peharom u rukama kojeg mu je uručio solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

- Sudjelujem od samih početaka na ovom natjecanju, znači svih 14 godina. Feštat ćemo večeras ovde, a neće izostat ni proslava u našoj lučici na Jadru sa svim našim članovima - kazao nam je osvajač ovogodišnje Alke na Jadru koji nosi i titulu lanjskog pobjednika. Njegove kolege su nam otkrile kako nije čudo da je prvi, jer je lovac pa ima dobro oko i čvrstu ruku.

- Član sam Lovačke udruge "Brundo". Rika i šuma, to su moje dvi ljubavi, to mi je sve, to je moj kompjuter - potvrdio je Zoran dok je pehar, čvrsto i sa smješkom, preuzeo sinDino koji, veli, obožava s tatom ići na ribe. Uz šestaša Dina rado je pozirao i Borna, njegov prijatelj iz razreda uživajući u ovom događanju, dok je Dino smišljao već kako dogodine organizirati i dječju alku.

S megafona se potom oglasio i predsjednik ŠNRD-a "Jadro“ Joško Bešlić pozvavši sve posjetitelje na ribarsku feštu: "Osigurali smo za sve 260 kila srdela, 50 kila pastrva, 300 litara vina i isto toliko litara pive i sve je besplatno. A, na lutriji one najsritnije čeka pagar od sedan kila", kazao je Bešlić.

Zahvalio se i Gradu kao pokrovitelju fešte, te "Salonaliberu“ i pekari "Reful“, a onda je počela podjela spize i pića uz svirku Aurora benda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:46