StoryEditorOCM
Dalmacijasamo da ne zapuše

Lokalizirani požari u splitsko-dalmatinskoj županiji, na Hvaru brodom spašavali kuću u uvali

Piše H
22. kolovoza 2017. - 12:51
pozar_dubci15-210817

Tri požara na području splitsko-dalmatinske županije, u Dupcu, te na otoku Hvaru i kod Labina Dalmatinskog su lokalizirana, a u njihovu gašenju nije bilo ozlijeđenih vatrogasaca, izvjestio je u utorak županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Požar na području Dubca, istočno od Omiša, koji je buknuo u ponedjeljak na večer, lokaliziran je jutros oko 8 sati, a požar na rtu Kabal na Hvaru, koji je buknuo u ponedjeljak prije podne, lokaliziran je u noći s ponedjeljka na utorak oko ponoći, rekao je Glavina.

U utorak u ranim jutarnjim satima buknuo je požar i kod Labina Dalmatinskog ali je, po riječima Dražena Glavine, lokaliziran u utorak nešto poslije 8 sati.

On je također kazao kako je s područja splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak upućeno pet vatrogasnih cisterni kao pomoć u gašenju požara na zadarskom području, ali će te cisterne danas biti vraćene u splitsko-dalmatinsku županiju pošto je stanje na zadarskom požarištu, kako je rekao glavina, danas povoljnije no jučer.

Također je izvijestio kako je u gašenju požara na rtu Kabal na Hvaru, koji je opožario oko 30 hektara šume, u ponedjeljak bio angažiran i jedan brod koji je do jedne uvale prevezao vatrogasnu pumpu pomoću koje je spašen jedan stambeni objekt.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:34