StoryEditorOCM
Dalmacijaje li požar podmetnut?

Sela su obranjena! Nakon sedmosatne borbe s vatrenom stihijom lokaliziran požar kod Šestanovca

Piše M. Nejašmić
16. kolovoza 2017. - 23:01
IMG-20170816-WA0000

Nakon sedmosatne borbe sa vatrenom stihijom, stotinjak vatrogasaca uz pomoć Air traktora i dva helikoptera oko 20.00 sati lokalizirali su požar koji je tijekom poslijepodneva buknuo između zaseoka Gornji i Donji Vukušići na sjeveroistočnom dijelu općine Šestanovac.

Vatra nošena jakim vjetrom u jednom trenutku je zaprijetila stambenim objektima, ali požrtvovnošću samih gasitelja, sela su obranjena. Vatra je zahvatila i jedan dio žeževačke ljuti koja je na koncu stavljena pod nazor i lokaliziran.

- Prema informacijama kojim raspolažemo izgorjela je površina od 3x1 kilometar. Uglavnom se radi o niskom raslinju i makiji i jednim dijelom je opožarena hrastova i borova šuma. Pošto se radi o vrlo teškom i nepristupačnom terenu u pomoć su nam pohitale i zračne snage.

Sada trenutno naši vatrogasci sa naprtnjačama obilaze teren i saniraju eventualnu zaostalu vatru - informirao nas je prvi čovjek omiškog operativnog područja Višeslav Pešić.

O uzrocima požara za sada je teško govoriti. Međutim, požar koji se u srijedu ponovo aktivirao upravo na mjestu gdje je prije mjesec dana nakon katastrofalnog požara koji je poharao četvrtinu općine Šestanovac, stao, izaziva sumnju u moguće podmetanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:49