StoryEditorOCM
DalmacijaBIZARNA OZLJEDA

Oprez, uznemirujuće fotografije: Imoćanin čistio podvodnu pušku, okliznuo se i ispalio osti koje su mu se zabile u - nos!

7. kolovoza 2017. - 11:13

Da čovjek ne povjeruje. Iz splitske bolnice stiže nam jedna od najbizarnijih priča u posljednjih desetak godina.
Mladić u dobi od 29 godina imao je, kako bi narod rekao, više sreće nego pameti. Njemu su se u subotu poslijepodne u nos zabile osti podvodne puške koju je pokušao očistiti. Priča ide ovako.

On je na području Imotske krajine želio očištiti podvodnu pušku kojom do tog trenutka ništa nije uspio uhvatiti, odnosno nije ju ni koristio. I dok je on pušku čistio, na njoj su bile – osti. U jednom trenutku "ribar" se okliznuo i pao, a uslijed toga puška je opalila i osti su se mladiću zabile u nos.





Ozlijeđen i šokiran, ipak se uspio pribrati i pozvati Hitnu medicinsku pomoć, koja ga je sanitetskim prijevozom prevezla u KBC Split na Odjel za uho, grlo, nos i kirurgiju glave i vrata (ORL). Tamo ga je oko 18 sati zaprimio dežurni liječnik doc. dr. Draško Cikojević, koji je, kada je vidio o čemu se radi, odmah s pacijentom krenuo u operacijsku dvoranu.

– Budući da je bilo vrlo teško, gotovo nemoguće pacijenta staviti u opću anesteziju zbog činjenice da su u nosu bile osti, morali smo operaciju obaviti u lokalnoj anesteziji. Od pet šiljaka jedan je prošao kroz desni nosni hodnik, nozdrvu, u dubini od nekoliko centimetara i zabio se u nosnu pregradu. Da su kojim slučajem šiljci ušli još dva do tri centimetra, mogli su mu oštetiti mozak, a tada bi situacija bila kudikamo dramatičnija – kaže doc. dr. Cikojević.

Kompletan operativni zahvat trajao je pola sata i prošao je uspješno.

– Osti su se zabile u nosnu pregradu i zaglavile se. Uklonili smo ih operativnim zahvatom i ovo nesvakidašnje ozljeđivanje neće ostaviti nikakve posljedice. Nakon što smo izvadili osti, pacijentu smo tamponirali nos i on je već u 20 sati otpušten na kućnu njegu – zaključuje doc. dr. Cikojević.

Osim dr. Cikojevića, u operativnom zahvatu sudjelovala je i instrumentarka Matilda Lozina.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:32