StoryEditorOCM
Dalmacijavisoke temperature i neverini

Vrućina i sparina se vraćaju na velika vrata: stiže nam najintenzivniji toplinski val ovoga ljeta

Piše PSD
28. srpnja 2017. - 09:19

U istočnoj Hrvatskoj petak će biti sunčaniji od četvrtka. Povremeno će biti umjerene, mjestimice i povećane naoblake, no mogućnost za oborine bit će mala. Ponegdje će puhati umjeren sjeverozapadnjak i bit će toplije nego u četvrtak s najvišom temperaturom između 27 i 30 stupnjeva. 

U zapadnijim predjelima očekuje se također vrlo toplo, mjestimice i vruće, s temperaturom poslijepodne od 28 do 31. 

U unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskoga kotara, za razliku od ostalih područja, vjerojatnost za pojavu pokojeg pljuska u poslijepodnevnim satima bit će povećana, piše HRT.

Većinom će vruće biti na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Očekuje se pretežno sunčano, sredinom dana i poslijepodne mjestimice s umjerenim zapadnim i jugozapadnim vjetrom te će more uglavnom biti malo valovito. 

Sunca neće nedostajati ni na krajnjem jugu. I tu će biti zapadnjaka, ujutro te ponovno prema kraju dana i sjeverozapadnjaka, uglavnom prema otvorenome i pojačanog. Stoga će more i na tom dijelu Jadrana uglavnom biti malo valovito, mjestimice na otvorenome umjereno valovito. 

U nedjelju pokojeg neverina može biti uglavnom samo na sjevernom dijelu, poglavito u Istri. Puhat će većinom slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a najviše će temperatura biti viša od 30 stupnjeva, početkom tjedna ponegdje i oko 35. 

Vrućina i sparina ponovno će idućih dana, barem do sredine sljedećeg tjedna, biti najspominjanije riječi u meteorološkim izvješćima. Uz nova upozorenja na toplinski val koji će možda biti najintenzivniji ovoga ljeta, piše HRT.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:59