StoryEditorOCM
Dalmacija'nema panike'

NZJZ: Koncentracija plinova u zraku ne prelazi dozvoljene vrijednosti, ali mjere opreza ostaju. Na otvorenom prekrijte oči i usta, stavite naočale

Piše PSD
19. srpnja 2017. - 11:11
pozar_privor19-170717.JPG

Nastavni zavod za javno zdravstvo i nadalje kontinuirano prati satne vrijednosti koncentracija plinova u zraku, sukladno Uredbi i Zakonu o zaštiti zraka na svojim mjernim postajama na Karepovcu, Splitu, Solinu i Kaštelima.


U posljednja 24 sata koncentracije praćenih plinova ni u jednom trenutku nisu prelazile dozvoljene granične vrijednosti. Razloga za uznemirenost građana nema, objavili su u srijedu ujutro na svojoj službenoj stranici.

Preporuke koje je NZJZ uputio građanima ostaju na snazi zbog još uvijek prisutnog dima u zraku koji se širi s opožarenih područja.

Sam dim, kao i neugodan miris koji se osjeti u zraku, ne predstavlja neposrednu opasnost za zdravlje ljudi ali može izazvati iritaciju dišnih puteva kao i peckanje u očima stoga se i nadalje preporuča građanima da zatvaraju prozore i vrata, klimatiziraju prostore u kojima borave, posebice ukoliko se radi o kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima i maloj djeci.

U slučaju nužnog izlaska na otvoreni prostor preporuča se usta i nos prekriti maskom ili laganom pamučnom tkaninom, a na oči staviti sunčane naočale.

Ove mjere ostaju na snazi do daljnjega.

Nastavni zavod za javno zdravstvo nastavlja s intenzivnim praćenjem plinova u zraku, te će o istima obaviještavati javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:58