StoryEditorOCM
DalmacijaPOPUT ROBINZONA

U skrivenoj uvali na Hvaru 200 odabranih uživat će u odmoru iz snova: lokacija se čuva u strogoj tajnosti, a gosti dolaze iz New Yorka, Berlina, Pariza, Amsterdama...

5. srpnja 2017. - 21:50

Bučni cjelonoćni partiji, fast food hrana, čisti konzumerizam i prenapučene plaže padaju u zaborav, a u turističkom svijetu polako ali sigurno primat preuzimaju tajne lokacije, aktivni odmor, drevni rituali, alternativna medicina, meditiranje, održivost i netaknuta priroda.

Sve to dio je iskustava koja će sa sobom ponijeti sudionici Escape community festivala, no pravo na ulaz na šestodnevni rajski bijeg od stresne svakodnevice dobit će samo 200 odabranih. Bit će to iskustvo, kaže nam organizatorica Petra Uzelac, koje se ne zaboravlja.

Od Petre smo, doduše, uspjeli dobiti barem šire mjesto događanja - ni manje, ni više riječ je o nekoliko hektara na atraktivnom Hvaru, daleko od svijeta. Strana je to najsunčanijeg otoka na svijetu koja se, tvrdi, ne vidi često.

- Mikrolokacija je tajna, riječ je o jednoj uvali i obližnjoj šumi. Sastoji se od svega neophodnog za apsolutnu izolaciju, kampa, pitke vode, tuševa, bara, kuhinje, prilaza moru i brojnih programskih i chill out zona... Oni koji žele sudjelovati mogu se javiti i postati članovi našeg Communityja - pojašnjava.



Točne koordinate za savršeni odmor, odnosno kampiranje u divljini s razrađenim programom koji povezuje ljude s prirodom i stvara nova prijateljstva dobivaju se tek nekoliko dana prije dolaska, a iako je lani ovaj festival održan samo jednom, zbog velike potražnje ovoga se ljeta održava u srpnju i kolovozu.

- Počinjemo ovoga tjedna, te u kolovozu 16. kolovoza. Ne civilizaciji odlučili su reći ne samo Hrvati, već i gosti iz New Yorka, Berlina, Pariza, Amsterdama, Slovenije, Srbije, ali i Bugarske. Nema gužve, mjesta po plažama ima koliko hoćeš, a entuzijasti koji se pojave zasigurno neće požaliti, daleko od betona i asfalta, pa to je hit! - poručuje Petra.

Cijela priča neodoljivo podsjeća na kultni film "Žal", a vodeći dio programa su, otkrivaju organizatori, opuštanje, druženje, glazba i uživanje u hrani pripremljenoj od svježih lokalnih namirnica. Escape, doduše, ima i glazbeni program koji se sastoji od DJ-inga, ali slušat će se i harmonika, kao i aboridžinski didžeridu.

Glas koji najčešće prati ljetne festivale, ludo partijanje u stilu Zrća nije na rasporedu, no ambijentalni zvuci pozdravljat će izlazak sunca, a pratit će i raznovrsne radionice tijekom dana na kojima se mogu zaposliti ruke. Ideja organizatora je oslobađanje kreativnosti i povratak sebi uz igru, a brojne aktivnosti organiziraju se i za najmlađe.

- Očekuje se raznovrsna ekipa, od mladih roditelja s djecom do alternativaca, umjetnika u mirovini, studenata i direktora, koji imaju potrebu za intimnim i kreativnim sadržajima koje glazbeni festivali ili masovni događaji ne mogu ponuditi. Lani smo divno povezali ljude raznih generacija iz različitih dijelova svijeta, a sve je više mladih roditelja s djecom. Spava se u šatorima i vrećama za spavanje, potrebna je baterijska svjetiljka i dobra volja. Svi koji vole jogu ili je žele naučiti mogu ponijeti prostirku, tako započinjemo dan, a oprema za ronjenje ili penjanje na stijeni je osigurana. Tko poželi, može unajmiti bicikl, boćati, meditirati, opustiti se na masaži, pogledati film u ljetnom kinu, naučiti kajakariti ili jedriti na dasci - stoji u festivalskom opisu.



Organizirat će se i misteriozni izlet na napušteni otok, a na raspolaganju će biti šank s prirodnim sokovima i koktelima. Važan dio je i rad na duhovnom životu. Zanima li vas alternativna medicina ili želite naučiti nešto novo o drevnim ritualima, Hvar je, navodno, idealno mjesto i za to. U programu Community je i healing, koji se sastoji od vježbi koje vraćaju izgubljenu ravnotežu tijela i uma ili je bildaju uz meditacije i life coaching.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:47