StoryEditorOCM
DalmacijaGUŽVE ISPRED POŠTE

Stanovnici Podstrane ostali u šoku: Po pošiljke nas tjeraju u Stobreč

3. srpnja 2017. - 01:16
DSC01516.JPG

Je li sramotno da je poštaru teško uspeti se stepenicama ili barem "pozvoniti" na parlafon da se spustim po pošiljku.

Ne pamtim kad sam ga zadnji put vidio. Tu i tamo mi ostave obavijest da moram predignuti pismo u pošti u Kopilici, a često ni tu ceduljicu ne ostave. Pa kome ja to plaćam usluge - zapitao se naš čitatelj (podaci poznati redakciji), koji poput brojnih sugrađana ima problem s uslugama "Hrvatske pošte" (HP), čiji radnici, kako je naveo, već neko vrijeme ne obavljaju svoje dužnosti kako bi trebali.

Čitatelji nam se ovih dana često žale na ogroman red i duža čekanja ispred primopredajnih šaltera državne tvrtke u Hercegovačkoj ulici, a uzrok tome, prema njihovim riječima, upravo je spomenuta praksa po kojoj listonoše sve rjeđe kucaju na vrata primatelja pošiljki.

Tužno je da se poštari ne udostoje ni pozvoniti na vrata i onda moram sa svojim ocem od 85 godina ići po njegovu penziju u poštu u Hercegovačkoj ulici, umjesto da su nam je uručili na adresi, kao što je i naznačeno. Dođemo tamo i onda se svi žale na isti problem, a situacija nikako da se riješi - dodao je naš sugovornik.

- Ne znam je li mi draže kad mi kasne računi, paketi ili muževa penzija - ironično je komentirala gospođa Marija koju smo zatekli kako čeka u redu ispred zgrade u Kopilici.

I nakon nedavnog teksta o istom problemu, uputili smo ciljana pitanja poslovodstvu "Hrvatske pošte". Evo odgovora koji smo dobili iz njihova Ureda za korporativne komunikacije.

- Do većih redova u poštanskim uredima na području Splita dolazi zbog povećanog opsega pošiljki. Naime, u lipnju se dostavljaju porezna rješenja. Samim time, kod velikog broja građana takve se pošiljke osobno dostavljaju te se u slučaju da primatelj nije zatečen na adresi, ostavlja obavijest u kovčežiću. Napominjemo kako se u slučaju poreznog postupka dostava obavlja i drugi put, pet dana nakon neuspješnog prvog pokušaja isporuke - ističu iz HP-a i dodaju:

- Od prošle godine dostava pošiljaka u Splitu je decentralizirana i gotovo 200 tisuća stanovnika u okolici svoje pošiljke može podići u pet isporučnih ureda na adresama Hercegovačka 1, Kralja Tomislava 9, Pujanke 24/III, Odeska 14 i Cetinska 22. Time su se znatno smanjila čekanja, posebice za vrijeme povećanog prometa kao što je trenutačno slučaj.

No, problem s poštarima imaju i mještani susjedne Podstrane, koji su nam se također žalili na neredovitu isporuku. Radnici zaduženi za to područje očito imaju slične teškoće, pa su i Podstranjani primorani čekati u redu, ali ispred pošte u Stobreču.

Mnoge od njih muči i nelogičnost situacije, jer umjesto da po poštu odlaze u svoj "matični" ured, po pisma i ostale pošiljke moraju ići u nekoliko kilometara udaljeni Stobreč koji je, recimo i to, na području druge administrativne jedinice, Grada Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:56