StoryEditorOCM
DalmacijaVelika fešta

Most 'pomeo' HDZ u Omišu: Slavimo u prvom krugu, građani su prepoznali tko je pošten, a tko lopov i razbojnik

Piše V. V.
22. svibnja 2017. - 00:05

Ivo Tomasović, nezavisni kandidat kojega podržava i Most, ostat će gradonačelnik Omiša, pokazali su rezultati prvoga kruga lokalnih izbora, što znači da HDZ ni iz drugoga pokušaja, ovaj put s Jurom Šabanom Stanićem kao kandidatom, nije uspio vratiti na vlast u gradu kojim su do pojave Mosta vladali više od dvadeset godina.

- Stvari su jasne, građani su prepoznali tko je lopov i razbojnik, a tko pošten čovjek kojemu je stalo do napretka čitavoga društva, a ne samo do osobnih interesa - za 'Slobodnu' je komentirao Ivan Kovačić, bivši omiški gradonačelnik i kandidat za splitsko-dalmatinskoga dožupana koji je prve rezultate čekao u stožeru svoga omiškoga nasljednika.

I dok je Tomasović smirivao stanje, ne dozvoljavajući preuranjenu feštu, Kovačić, donedavni potpredsjednik Vlade, vidno je likovao, uživajući u još jednom porazu HDZ-a u gradu u kojem je, uz dužno poštovanje Metkoviću, Most i nastao.

- Evo mi javljaju da smo dobili i Vrgorac u prvome krugu, dok je u Metkoviću gusto - govori Kovačić, oblači crnu kožnu jaknu, sjeda na motor i juri prema županijskome stožeru Mira Bulja. Tomasović je pak za to vrijeme primao poljupce simpatizera. U kafiću na Fošalu, središnjoj omiškoj ulici, kojega je Tomasovićeva nezavisna lista pretvorila u svoj izborni stožer uskoro je postalo pretijesno za sve koji su došli čestitati pobjednicama.

- Nema euforije. Ova pobjeda samo je znak da su građani Omiša i narod Poljica prepoznali trud koji smo uložili u razvoj našega kraja u posljednje četiri godine. Ništa se ne događa preko noći, pa tako i ova pobjeda nije slučajnost nego plod kvalitetnog i poštenog rada - kaže nam Tomasović.

Rezultati su se mijenjali praktično iz minutu u minutu, no Tomasovićeva uvjerljiva pobjeda niti jednoga trenutka nije dolazila u pitanje. I kad su rezultati Državnog izbornog povjerenstva pokazivali da bi u Omišu ipak mogao biti drugi krug, u Tomasovićevu stožeru nije bilo uznemirenosti.

- Pobjeđujemo, naši ljudi s terena javljaju se prije DIP-a - mirno je objašnjavao Tomasović. U HDZ-u je s druge strane vladala konsternacija. Predsjednik Gradskog odbora Ivan Škaričić nije dizao telefonsku slušalicu, niti se itko iz lokalnog stranačkog ogranka tijekom izborne noći oglasio.

Škaričić se sam možda i uspije domoći stolca u županijskoj skupštini, ali u Omišu će definitivno morati potpisati poraz, kako u gradonačelničkoj bitki, tako i u borbi za mjesta u Gradskome vijeću gdje je Tomasovićeva lista prema sinoćnjim kasnonoćnim rezultatima imala apsolutnu većinu.

Nezavisna lista Ivana Barišića, čovjeka zaposlenog u Mostu koji je uzdrmao grad na ušću Cetine svojom neočekivanom kandidaturom protiv samoga Mosta, najvjerojatnije se nije uspjela dobaciti do Gradskoga vijeća, dok je koalicija HSP-a i HDS-a došla do vjerojatna dva vijećnika. SDP u Omišu pak još jednom može povući ravnu crtu koja označava težak poraz.
 

Kovačić: Sva sreća da se u Omišu prije četiri godine dogodila promjena

 Omiš i Vrgorac su obranjeni u prvom krugu. Građani su prepoznali ono što su radile nezavisne liste mladih u Vrgorcu s Antom Pranićem i lista Ive Tomasovića u Omišu. Vidjeli su značajne pomake - izjavio je Ivan Kovačić po dolasku u stožer Mosta u Splitu. 

- Iako, nažalost, ima ološa u velikim strankama koji truju stranke i javnost, sva sreća da se u Omišu prije četiri godine dogodila promjena. Grad je napredavao dalje.

Ante Pranić je u deset mjeseci napravio čudo u Vrgorcu - naglasio je Kovačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:11