StoryEditorOCM
Dalmacija'Od tebe sve kreće'

Nagrađeni nabolji mladi ekolozi, najviše nagrada ide u Solin: 'Znamo di bacit kore od naranče'

17. svibnja 2017. - 00:30

Dodjelom nagrada najuspješnijim mladim ekolozima, okončana je nagradna izložba dječjih likovnih radova na temu ekologije "Otpad ili smeće, od tebe sve kreće".

U organizaciji županijskoga Regionalnog centra čistog okoliša i Splitsko-dalmatinske županije, u rujnu se startalo s natječajem, te su djeca, više od tisuću njih iz svih krajeva županije, stvarala mala umjetnička djela "obojena" brigom o okolišu, buđenjem ekološke svijesti i upozoravanjem na važnost odgovornog postupanja s otpadom.

Među 45 radova, stručno povjerenstvo odabralo je najbolje u četiri kategorije, a čak dvije nagrade, odnosno novčani čekovi, otišli su u ruke solinskih učenika OŠ "Vjekoslav Parać".

– Pobijedili su naši prvašići ekolozi u kategoriji od 1. do 4. razreda, dok su oni stariji, od 5. do 8. razreda, bili treći u toj kategoriji – zadovoljno nam kazuje učiteljica Ines Popović, čiji su učenici ovo priznanje osvojili na Dan škole, pa eto još jednog razloga za slavlje... Kod vrtićke dobi slavila su dječica iz DV-a "Tratinčica" iz Kaštel Kambelovca, što su nam dječački veselo prokomentirale dvije šestogodišnjakinje, Hana Bralić i Marijeta Mitrović:

– Cidili smo sok od naranče i limuna, pa kore ubacili u pravu kantu! A i kod kuće stavljamo smeće di triba...

Tako su dodijeljeni novčani bonovi od 1000, 1500 i 2000 kuna za treće, drugo i prvo mjesto, koje je ekolozima uručio splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, dok je Tomislav Šuta, direktor Regionalnog centra čistog okoliša, najavio i novi ekološki natječaj početkom školske godine.

S naglaskom kako će se i dalje djelovati humanitarno, budući da će se uručiti novčane donacije i Udruzi osoba s cerebralnom paralizom "Srce", preciznije njihovu projektu "Kreativnih vježbaonica", namijenjenom djeci s poteškoćama i mladim osobama s invaliditetom.

POBJEDNICI

Kategorija predškolski uzrast: 1. DV Tratinčica, Kaštel Kambelovac, 2. DV Selca, otok Brač, 3. DV Vrtuljak, Strožanac.

Osnovna škola od 1. do 4. razreda: 1. OŠ Vjekoslava Paraća, Solin, 2. OŠ Ivana Lovrića, Sinj, 3. OŠ Skalice i ekogrupa, Split.

Osnovna škola od 5. do 8. razreda: 1. OŠ Lučac, Split, 2. OŠ Mertojak, Split, 3. OŠ Vjekoslava Paraća, Solin.

Srednja škola: 1. Elektrotehnička škola, Split (autor Martin Bralić), 2. V. gimnazija "Vladimir Nazor", Split, 3. Prirodoslovna tehnička škola, Split.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:24