StoryEditorOCM
Dalmacijaponišteni natječaj

Prava drama oko Zlatnog rata tek se zahuktava? Policija i DORH istražuju spornu koncesiju

Piše PSD, H
26. travnja 2017. - 18:47
Zlatni_rat_Akcija_Mladih-0172

Splitska policija i Državno odvjetništvo preispitat će slučaj dodjele koncesije za plažu Zlatni rat u Bolu na Braču zagrebačkoj tvrtki Sport B, doznaje tportal od izvora u obje institucije.

U Državnom odvjetništvu, pak, neslužbeno objašnjavaju da se u idućim danima može očekivati koordinacijski sastanak na ovu temu, te njihov eventualni nalog policiji da obavi izvide, prikupi dokumentaciju i ispita svjedoke.

Povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture početkom tjedna zaključilo je da su prilikom dodjele sporne koncesije nad bračkom plažom prekršena čak tri zakona - o javnoj nabavi, o koncesijama, te o pomorskom dobru i morskim lukama - no zaključak još uvijek nije dostavljen ni policiji ni DORH-u, pa će vjerojatno biti službeno zatražen.

U cijelom slučaju zanimljiva je uloga Povjerenstva za dodjelu koncesija, višečlanog tijela koje je četiri dana prije sjednice Županijske skupštine jednoglasno odlučilo da se natječaj za Zlatni rat poništava - da bi dan uoči sjednice na novom sastanku, u krnjem sastavu, ono donijelo suprotnu odluku.

Na samoj sjednici Županijske skupštine župan Zlatko Ževrnja uvjeravao je vijećnike da bi bilo nezakonito ne provesti natječaj do kraja, da bi Vlada potom zaključila da je on nezakonito - proveden, piše tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 16:50