StoryEditorOCM
DalmacijaPRESUDIO MU ZLATNI RAT

Plenković prelomio: Ževrnja odlazi i više neće biti župan! Novi kandidat HDZ-a postaje Solinjanin Blaženko Boban

Piše L. Kovačić
25. travnja 2017. - 15:44
premijer_plenkovic13-151116

Nakon je ministar Oleg Butković potvrdio da se prilikom dodjele koncesije za plažu Zlatni rat na Braču Splitsko-dalmatinska županija ogriješila o nekoliko zakona, premijer Andrej Plenković, kako neslužbeno doznajemo, odlučio je povući Zlatka Ževrnju iz utrke za novog župana.

Vijest bi, naime, službenu potvrdu trebala dobiti već oko 15 sati kada se sastaje Županijski odbor HDZ-a, a na kojem će Ževrnja, nakon sastanka s premijerom u Zagrebu, navodno sam povući kandidaturu za novi mandat na čelu Splitsko-dalmatinske županije. 

- Ževrnja se ponio odgovorno, sam je najavio da se neće kandidirati na predstojećim lokalnim izborima. Povlači se iz utrke za župana i promijenit ćemo kandidata. HDZ će pobijediti u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a Ževrnja ostaje naš član - izjavio je premijer Plenković u Zagrebu.

U ovom trenutku Ževrnja u prostorijama Županije piše priopćenje o tome da se povlači, nakon čega bi  Ante Sanader, aktualni predsjednik Županijskog HDZ-a trebao istaknuti novog kandidata za fotelju župana -  Blaženka Bobana, saborskog zastupnika i bivšeg dugogodišnjeg gradonačelnika Solina. Izjave za javnost najavljene su oko 17 sati.

Također, buduće je do lokalnih izbora ostalo još manje od mjesec dana, kandidature Ževrnjinih zamjenika Ante Šošića te Luke Brčića najvjerojatniej ostaju i dalje aktualne.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:24