StoryEditorOCM
DalmacijaNEKA DOĐU!

Ževrnja podržao zahtjev Plenkovića da se ispita sporna dodjela koncesije za Zlatni rat: Postupili smo u skladu s propisima, digla se neopravdana halabuka

20. travnja 2017. - 22:37

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja izjavio je u četvrtak kako podupire nalog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za žurno provođenje upravnog nadzora o postupku dodijele koncesije za korištenje plaže Zlatnog rata.

 "U cijelosti podupirem tu odluku predsjednika Vlade Plenkovića jer podigla se neopravdana silna halabuka i prašina u vezi s natječajnim postupkom dodjele koncesije na plažu Zlatni rat i potrebno je sve ispitati, pogledati, izanalizirati i iskontrolirati", rekao je za Hinu župan Ževrnja. Po njegovim riječima, sve je provedeno "u skladu sa svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske".

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je u vezi s odlukom splitsko-dalmatinske Županijske skupštine o davanju koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatnog rata u Bolu na Braču naložio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture žurno provođenje upravnog nadzora.



Podsjetimo, Županijska skupština odlučila je u utorak da od 1. siječnja 2018. sljedećih 15 godina Zlatnim ratom treba gospodariti zagrebačka tvrtka "Sport B" d.o.o. Posljednjih 12 godina koncesiju je imala bolska komunalna tvrtka "Grabov rat".

Za koncesiju tvrtki "Sport B" glasovala su 24 vijećnika HDZ-a, HGS-a i HČSP-a, devet SDP-ovih vijećnika bilo je protiv, a pet suzdržano. Koncesionar bi na godinu trebao plaćati naknadu od 1.850.000 kuna te promjenljivi dio od 5,4 posto prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanjem usluga na koncesionarskom području.

Ponuda bolske tvrtke "Grabov rat" proglašena je nepotpunom, a odluka je izazvala burne reakcije Boljana te oporbe u Županijskoj skupštini.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:11