StoryEditorOCM
Dalmacijauseljenje pčelo

U Trilju otvoren centar za prihvat izbjeglica, ministar Orepić predstavio javnosti novoizgrađeni policijski kompleks

24. veljače 2017. - 23:07
azil_izbjeglice29-280916

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u petak je sa suradnicima obišao i javnosti predstavio novoizgrađeni policijski kompleks u Trilju koji se sastoji od dviju zgrada: Postaje granične policije Trilj i Tranzitnog centra za prihvat stranaca koji na nezakonit način stignu u ovaj dio Hrvatske. Postaja granične policije i Tranzitni centar zauzimaju kompleks od 5400 četvornih metara. Izgradnja je stajala 3,6 milijuna eura i u cijelosti je financirana iz "schengenskog instrumenta" kojim je Bruxelles Republici Hrvatskoj za prilagodbu osigurao 120 milijuna eura.

– Ovim objektima osigurani su uvjeti graničnoj policiji za ono što treba raditi – kazao je ministar Orepić i zahvalio Gradu Trilju na njegovu doprinosu jer su Triljani MUP-u darovali parcelu na kojoj je izgrađen kompleks, a osigurali su mu i priključak na komunalnu infrastrukturu.

Djelatnici Postaje GP Trilj već su se uselili u novu zgradu. Tranzitni centar moći će primiti 68 osoba u 14 četverokrevetnih i dvije šesterokrevetne sobe. Stranci će se u njemu zadržavati vrlo kratko, bez slobode kretanja, te neće imati nikakav kontakt s Triljanima.

U Tranzitnom centru radit će 57 osoba, a početak njegova rada uz primanje prvih stranaca najavljen je za nekoliko mjeseci.

Ministar Orepić iznio je podatak da se trenutno u Hrvatskoj po svim osnovama nalazi 650 migranata. Hrvatska, kazao je, u ovom trenutku ne osjeća taj problem, prvenstveno zbog toga što migranti nisu zainteresirani za Hrvatsku kao svoje odredište.

Iz PU Split su naveli da su u 2016. godini evidentirali 27 osoba u nezakonitom prelasku hrvatske državne granice. Iako je to mala brojka, osjeća se lagano povećanje broja takvih osob

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 09:05