StoryEditorOCM
Dalmacijavremenska prognoza

Rast temperatura i jako jugo: evo kakvo nas vrijeme očekuje u nastavku tjedna

Piše PSD
20. veljače 2017. - 09:27

U Slavoniji i Baranji sutra će biti suho i sunčanije nego danas. Bit će i mraza uz najnižu temperaturu od -5 do -3 stupnja.

Slične ili malo više vrijednosti bit će sutra ujutro u središnjim krajevima, a poslijepodnevna od 10 do 12. Potkraj dana ponegdje umjeren jugozapadnjak, piše HRT.

Bura u Dalmaciji

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije biti će djelomice sunčano. Ujutro će puhati uglavnom slaba bura, a zatim sjeverozapadni vjetar.

Najniža temperatura biti će od -3 u Zagori do 5 na obali, a poslijepodne oko 13 stupnjeva.

Na južnom Jadranu sutra će biti većinom sunčano uz slabu do umjerenu buru, a na otvorenome moru će puhati sjeverozapadnjak. More će uglavnom biti malo valovito, kao i drugdje na Jadranu.

Najviša dnevna temperatura iznositi će oko 14 stupnjeva.

Nastavak tjedna

U nastavku idućeg tjedna u unutrašnjosti će biti promjenljivo oblačno. U središnjim i istočnim krajevima kratkotrajna kiša moguća je u utorak, a u gorskima u srijedu i osobito četvrtak. Zapuhat će umjeren, u četvrtak i jak jugozapadnjak i bit će sve toplije.

Temperatura će porasti i na Jadranu, ali manje nego u unutrašnjosti zbog utjecaja hladnog mora. Očekuje se djelomice sunčano uz postupno sve više oblaka kako sjeverozapadni vjetar okreće na jugozapadni, odnosno jugo. Jugo će u četvrtak biti i jako.

Kiša je na riječkom području moguća već u srijedu, a zatim se očekuje ponegdje i u Dalmaciji.

Do srijede će biti uglavnom suho uz promjenljivu naoblaku. Uz okretanje vjetra na jugozapadnjak i jugo bit će sve toplije.

U petak i subotu očekuje se promjena vremena i oborine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:25