StoryEditorOCM
Dalmacijablic turneja po Dalmaciji

Premijer pun optimizma: Plenković obećao trijumf HDZ-a u Cetinskoj krajini i Makarskoj

Piše T. Paštar, N. Glučina
17. veljače 2017. - 22:24

Premijer Andrej Plenković u petak poslijepodne u pratnji Damira Krstičevića, Lovre Kuščevića, dr. Milana Kujundžića i Zlatka Ževrnje u Trilju se sastao s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina cetinskog kraja i predsjednicima gradskih i općinskih organizacija HDZ-a.

U odsutnosti gradonačelnika Ivana Šipića u ulozi domaćina bio je Ivan Bugarin, predsjednik Gradskog vijeća Trilja. On je premijera i njegove suradnike upoznao sa sveukupnim stanjem na području cetinskog kraja pri čemu je istakao zabrinjavajuće smanjenje broja stanovnika.

Nadu daju radne zone i novi projekti koji se sufinanciraju iz EU fondova, kazao je Bugarin navodeći kao pozitivne primjere projekt agropoduzetništva u Trilju i "Sinj u sridu" u Sinju.

Naglašeno je kako cijeli cetinski kraj očekuje pomoć i polaže velike nade u poteze ove Vlade. U kratkom obraćanju premijer je čelnike gradova i općina cetinskog kraja uputio da se uz pomoć raznih ministarstava što više okrenu projektima oslonjenim na raspoloživi novac iz EU fondova.

Govoreći kao presjednik HDZ-a Plenković je lokalnim čelnicima svoje stranke kazao da u gradovima Trilju i Vrlici i općinama Dicmo, Hrvace i Otok na predstojećim izborima očekuje ponavljanje dosadašnjih izbornih rezultata, a puno bolje od dosadašnjih u gradu Sinju jer je taj grad, kazao je, prevažan za cijeli cetinski kraj.

Paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na središnjem križu Gradskog groblja, Spomeniku hrvatskom branitelju te Spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu započela je proslava 27. obljetnice Hrvatske demokratske zajednice Makarske i Makarskog primorja. A potom se nastavila u hotelu Meteor gdje se okupilo nekoliko stotina članova stranke, simpatizera i uvaženih gostiju.

Okupljenima se obratio i premijer Plenković:

-Čestitam svima 27.obljetnicu osnivanja HDZ-a u Makarskoj. To je zaista lijepa i zrela dob, taman za pobijediti na izborima u svibnju. U proteklih nekoliko mjeseci je na dnevnom redu Vlade bilo puno važnih tema koje su bile konkretne za život svih naših ljudi. Nismo ni minute oklijevali s poreznom reforomom i ne znam da je ijedna dosadašnja Vlada tako brzo išla s tako velikim paketom zakona, zaključio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:57