StoryEditorOCM
DalmacijaJe li završio u BiH?

Imoćani u čudu: Tko je mogao ukrasti dobro čuvan autobus vrijedan 300.000 kuna i odvesti ga da nitko ne primijeti? E za to treba imati hrabrosti...

10. veljače 2017. - 13:04

Pomalo nesvakidašnja krađa iznenadila je mnoge u Imotskom - prvi je put ukraden jedan veliki autobus, i to iz čuvanog kruga tvrtke, osvijetljenog i okruženog kamerama.

Naime, u noći s utorka na srijedu s parking-prostora u krugu imotske firme "Autoherc-Autopoduzeće Imotski", bez traga je (barem za sada) nestao autobus marke renault iliade.

U šturom priopćenju policije koja je odmah obavila očevid stoji da je ukraden autobus dubrovačkih registracijskih oznaka vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna.

Ma, hajde da je ukraden neki osobni automobil, motocikl, to se događa često, ali provaliti u autobus, upaliti ga, te se njime u gradskoj ulici uključiti u promet i jednostavno nestati - za to treba imati i te kakve hrabrosti.

- Prvi put je zabilježen ovakav slučaj u našoj firmi, a mislim i prvi put u Imotskom - veli nam još uvijek iznenađeni direktor tvrtke Zvone Milas, kojega smo kontaktirali mobitelom jer je bio na službenom putu

- Autobus je odlično očuvan, godina proizvodnje je 2002., i te kako nam je služio i bio skoro pa svakodnevno u uporabi. Iznutra je uredan kao nov i šteta je zaista velika, no nadamo se da će naša policija brzo ući u trag tom drskom lopovu i da će se renault ponovno vratiti u krug naše firme - veli Milas, koji također ističe da je autobus ukraden negdje iza jedan sat poslije ponoći, te da cijeli prostor gdje je bio parkiran pokrivaju nadzorne kamere.

Policija pregledava snimke

Dakako, snimke s nadzornih kamera su izuzete, pregledava ih policija i sada se očekuje sa zanimanjem u Imotskom daljnji tijek istrage.

Vrijednost ukradenog autobusa je oko 50 tisuća eura, negdje više od 300 tisuća kuna. Autobus je, kako doznajemo, normalno osiguran kao i svako drugo vozilo za prometovanje, no nismo doznali je li osiguran od ovakvih krađa.

Razgovori o krađi autobusa koji je bio parkiran uza samu željeznu rampu, svega pedesetak metara od Ulice kralja Zvonimira koja je noću prometna jer je jedna od ulaza u središte grada, idu još dalje.

Zna se da je granica s Bosnom i Hercegovinom vrlo blizu, svega pet, šest kilometara od Imotskoga. Onaj tko je ukrao autobus sigurno nije mogao neopaženo i bez kontrole proći na glavnim graničnim prijelazima u Vinjanima Donjim ili Vinjanima Gornjim, ali ni preko čuvanih malograničnih punktova. No, zato imaju i neobilježeni prijelazi s užim prometnicama gdje je autobus iako širok i velik mogao proći.

Skrivati takvu grdosiju u Imotskom ili negdje na području Imotske krajine vrlo je teško, pa je izglednije vjerovati da je već završio u susjednoj BiH. I tamo se, kažu stručnjaci, ne može tek tako voziti, pa ostaje opcija da će se u nekoj garaži ili skrivenom mjestu pretvoriti u dijelove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:45