StoryEditorOCM
Dalmacijanezavisni u utrci

Poznat kandidat Živog zida za gradonačelnika Makarske

6. veljače 2017. - 18:59
autobusi_merkur8-170117

Živi zid je u ponedjeljak predstavio nezavisnog gradskog vijećnika Ivana Šimića kao stranačkog kandidata za gradonačelnika Makarske na svibanjskim lokalnim izborima, za kojega je čelnik stranke Ivan Vilibor Sinčić kazao kako je vrsni inovator koji može unaprijediti život u gradu i državi.

Sinčić je rekao kako mu je zadovoljstvo pokazati da Živi zid okuplja ljude koji svojim znanjem mogu graditi hrvatsku budućnost, nasuprot "iskrivljenom i izopačenom sustavu vrijednosti našeg društva gdje se na pijedestal stavljaju oni koji nisu na pošten način došli do svoje imovine, koji su tko zna kakvim crnim radnjama došli na svoj položaj, dok se ljudi koji znaju raditi i imaju ideje zapostavljaju".

Za Šimića je kazao kako je izumitelj vjetrosolane, tehnologije koja bi mogla zamijeniti ne samo kompletan uvoz soli u Hrvatsku, nego i transformirati tu industriju na svjetskoj razini te zaposliti desetak tisuća ljudi.

Šimić je rekao kako je kao nezavisni gradski vijećnik uočio da grad Makarska srlja u propast, odnosno preslikava sve ono loše što se događa na državnoj razini. 

"Svjedoci smo da se u Makarskoj u jednoj cikličkoj koaliciji smjenjuju na vlasti samo HDZ i SDP, a da se infrastruktura grada urušava ne samo u fizičkom smislu, nego se urušava i institucionalno. Makarska je tako postala jedna od najjeftinijih turističkih destinacija, što ugrožava resurs ovoga grada, a to je turizam. Ne postoji ekonomska opravdanost za takvo turističko poslovanje ovoga grada, gdje se smještaj nudi po osam ili deset eura, a razlog tome je urušena infrastruktura grada u kojem nema bolnice, nema kina, nema kvalitetne galerije ni muzeja, potrebnog parkirališnog prostora", poručio je.

Svojim programom, dodaje Šimić, želi sve to obnoviti, napraviti kvalitetne institucije, galerije i kino, knjižaru, šetalište, kako bi preoblikovati turističku ponudu grada, potaknuti kulturni i sportski život grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 19:11