StoryEditorOCM
Dalmacijazahvalni otac

Imoćanin Ante Ćapin: Splitski liječnici spasili su nam sina, tješili nas, davali nam snagu... Hvala im do neba!

3. veljače 2017. - 10:24
pedijatrija

Pritužbe na rad i ponašanje dijela bolničkog osoblja u KBC-u Split i nisu neka novost. No, veći je broj zadovoljnih pacijenata, oduševljenih ponašanjem i stručnošću liječnika. Jedan od njih je i Ante Ćapin, roditelj, iz Podbablja kod Imotskog, koji je imao vrlo pozitivno iskustvo u KBC-u Split.

- Već duže vrijeme dvojim (ne želim se javno eksponirati) hoću li s javnošću podijeliti svoja iskustva doživljena u KBC-u Split prilikom dvomjesečnog liječenja sina Ante na Odjelu za pedijatriju.

Čitatelji vjerojatno očekuju da ću osuti drvlje i kamenje po osoblju i liječnicima jer u dijelu javnosti o njima, na žalost, prevladava mišljenje da se radi o bešćutnim i korumpiranim ljudima, koji samo gledaju vlastiti interes. To je pogrešna generalizacija, što lako mogu dokazati na navedenom slučaju liječenja moga sina.

Svi liječnici, sestre i prateće osoblje, bez iznimke, pokazali su se kao veliki profesionalci, stručnjaci i prije svega prekrasni ljudi. U vrijeme kad je primljen u bolnicu Ante je bio teško bolestan, u velikoj životnoj opasnosti i odmah je smješten na Odjel intenzivne njege pod pasku dr. Tanje Kovačević, predivne osobe, koja je supruzi i meni doslovno 24 sata bila na raspolaganju, tješila nas, davala snagu i nadu da će sve ipak za Antu dobro završiti.

I kad bismo došli kući iz bolnice, zvali smo radi informacija, često i nakon ponoći, ali nikad nismo osjetili kod doktorice ili sestara da im je to i najmanja smetnja.

Slično se nastavilo i na Odjelu nefrologije, gdje su o Anti brinule dr. Adela Arapović i dr. Sandra Prgomet. Sve što sam napisao za Intenzivnu, mogu samo ponoviti i za Nefrologiju, za liječnice, sestre i ostalo osoblje samo riječi hvale. Sve su s nama proživljavali, poticali nam nadu u ozdravljenje i radovali se svakom boljem nalazu kao da se radi o njihovu članu obitelji.

A sve ovo što sam naveo, suprotno uvriježenu mišljenju, bez ikakva uvjeta, bez i najskromnijih darova s naše strane. Nemam riječi… jednostavno još jednom hvala puno, do neba... I samo tako nastavite jer takav odnos prema pacijentu potreban je i drugoj djeci i roditeljima.

Neka se političari i svi oni koji će ovo pročitati ugledaju u vas, samo tako će Lijepa naša doživjeti ekonomski i svaki drugi uzlet, zaključuje Ante Ćapin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 13:47