StoryEditorOCM
Dalmacijadrama na hvaru

Liječnica iz Jelse dječaka s gelerima u jetri poslala kući, roditelji ga šest sati vozili do Splita: Da to nismo napravili, ne bi dočekao jutro

Piše PSD
16. siječnja 2017. - 23:55
hitna_pomoc1-290516

Da se roditelji nisu oglušili o savjet liječnice s Hitne pomoći u Jelsi, 13-godišnjak iz Sućurja danas možda ne bi bio živ. Kako doznaje Index.hr,  dječak po imenu Simone C. teško je stradao prilikom eksplozije petarde ispaljene iz stare vodovodne cijevi.

Liječnica koja ga je te večeri pregledala pustila ga je kući te savjetovala obitelj da se narednog dana s njim zapute u splitski KBC kako bi se Simone pregledao na rendgenu.

Međutim, dječak je iste večeri počeo jako krvariti pa ga je obitelj gumenjakom od četiri metra prebacila do Drvenika, a od tamo privatnim automobilom do Splita. U bolnicu su stigli malo prije ponoći, a liječnici na splitskoj Hitnoj pomoći su, piše Index.hr, ostali u šoku vidjevši kako mu je teško ozlijeđen abdomen.

Pretrage su pokazale da mu je u jetri završilo pet gelera i da mu je probijena plućna maramica, a u bolnicu je pristigla i policija. Nikome, piše Index.hr, nije bilo jasno zbog čega dječak nije hitno transportiran s Hvara helikopterom, nego se u takvom, po život opasnom stanju, morao mučiti šest sati po moru i kopnu.

Dječak je još uvijek na liječenju na Jedinici intenzivnog liječenja Dječje kirurgije, a majka Magda Pupačić rekla je za Index.hr da su joj liječnici kazali da se ne bi idućeg jutra probudio da ga nisu te večeri prebacili u Splitu, iduće jutro ne bi se probudio

 

Dr. Luetić: Slučaj treba istražiti

Za komentar slučaja zamoljen je dr. Leo Luetić, ravnatelj Hitne pomoći u Splitskoj županiji, koji je kazao da mu se nitko nije potužio te je dodao: "Ako je bilo tako kako obitelj tvrdi, onda je to zaista bila zabluda, kriva procjena. Moramo vidjeti što se dogodilo", piše Index.hr.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:58