StoryEditorOCM
Dalmacijajugo okreće na buru

U Dalmaciji će ipak biti snijega: stiže novo zahlađenje, potrajat će sve do četvrtka

Piše T.S.M.
13. siječnja 2017. - 21:08
zagreb_snijeg25-130117

Zatopljenje neće dugo potrajati: na sjeveru zemlje temperature su već počele padati prema onima iz prošlih dana, u gorju već nekoliko sati pada snijeg, a počeo je padati i u istočnim i središnjim krajevima Hrvatske, koje je do sada obilno zalijevala kiša. Prognostičari najavljuju i do 40 centimetara snijega.

Na Biokovu je u tijeku prava mećava, javlja Crometeo koji je na svojoj Facebook stranici objavio i video snimku.



Sličan se scenarij očekuje i u Dalmaciji, javljaju iz Državnog hidrometereološkog zavoda. Tijekom petka i u noći na subotu na Jadranu se očekuju se mjestimice obilne oborine, a mogući su i izraženiji grmljavinski pljuskovi. Lokalno može pasti između 70 i 100 mm kiše. Vjetar će s juga skrenuti na sjeverozapadnjak i buru.

Ekstremne količine oborine očekuju se i u gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije gdje će u početku padati kiša koja se smrzava u dodiru s tlom, a zatim pritjecanjem hladnog zraka prelaziti u susnježicu i snijeg.

U subotu i nedjelju najavljuje se prolazno smirivanje vremenskih prilika, a zatim od ponedjeljka novo zahladnjenje i povremene oborine: snijeg u unutrašnjosti, a na Jadranu uz kišu mjestimice susnježica i snijeg. Takvo bi vrijeme trebalo potrajati sve do četvrtka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:13