StoryEditorOCM
Dalmacijaobiteljsko nasilje

Mladi Makaranin prijetio supruzi da će joj zavrnuti vratom i baciti je s balkona, pa na sudu objasnio: Bio sam pijan, to sam rekao u šali

13. siječnja 2017. - 09:07
obiteljsko_nasilje_1_JPG.JPG

Kako je samo tri mjeseca nakon presude na Prekršajnom sudu zbog fizičkog nasrtanja na suprugu prijetio da će je ubiti, Općinsko državno odvjetništvo iz Splita podiglo je optužnicu protiv Makaranina (27) tražeći uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od tri godine.

Ako u tom razdoblju ponovi i najmanje nedjelo, a pogotovo obiteljskog nasilja, automatski ide na odsluženje kazne u zatvor.

Prijetnje smrću izrekao je supruzi polovinom rujna, dva puta. Prvom prilikom je pijan oko 21.30 u stanu u kojem živi sa suprugom i njihovim jednogodišnjim djetetom kazao: "Bacit ću te s balkona, zavrnut ću ti glavom, moram te se riješit!"

Dva dana poslije došao je na vrata stana oko 21 sat, a kada se ona od straha zaključala jer je vidjela da je pijan i agresivan, vikao je: "Pobit ću vas sve, ne možeš ti mene istjerat iz stana!" Policija ga je odvela u postaju gdje je prenoćio.

Psihijatrijskim vještačenjem dijagnosticirano je da je ovisan o alkoholu i da postoji mogućnost da počini teže kazneno djelo. Već se liječio od alkoholizma, ali oba puta sam je otišao s tretmana. Psihijatar je preporučio obvezno liječenje.

U obrani je priznao da je bio pijan i da je rekao supruzi kako će joj "zavrnuti glavom", a da će je baciti s balkona rekao je u šali.

Supruga ne želi da on ide u zatvor i nije zainteresirana za kazneni progon.

Prethodno je Makaranin osuđen na novčanu kaznu jer je u svibnju 2016. godine suprugu udario rukom u vrat. Kako je utvrđeno da je sklon nasilničkom ponašanju u obitelji, ODO je protiv njega podiglo optužnicu.

Trebao bi platiti 1800 kuna za psihijatrijsko vještačenje i 800 kuna sudskih troškova.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:02