StoryEditorOCM
Dalmacijavremenska prognoza

Dalmaciju očekuje hladno jutro, obilna kiša i jak vjetar: u petak moguć i snijeg

Piše PSD
12. siječnja 2017. - 09:46

U četvrtak i u petak bit će toplije, uz jugozapadnjak i jugo. Tlak zraka će biti u padu kako se ova ciklona bude približavala našim krajevima, a s juga će stizati topliji zrak. No, vrlo hladno i dalje će biti na jugoistoku Europe, gdje će noću temperatura biti i oko -20.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije biti će umjereno i pretežno oblačno, no veći dio dana uglavnom suho.

Ujutro je moguća slaba do umjerena bura i istočnjak, zatim jugo, koje će navečer biti i jako. Jutro će biti hladno, najniža temperatura bit će između -7 i -2 stupnja, a danju toplije nego danas, uz najviše vrijednosti temperature od 2 u zaleđu do 9 na otocima.

Na jugu nakon vrlo hladnog jutra, uz slabu buru i istočnjak, danju toplije uz umjereno jugo te poslijepodnevnu temperaturu oko 8.

U petak valja upozoriti na često i obilnu kišu, mjestimice će pasti i više od 50 litara po četvornome metru, a bit će i vrlo vjetrovito uz jako i vrlo jako jugo i južni vjetar, koji će navečer na sjeveru okrenuti na buru, piše HRT.

U večernjim satima i u noći na subotu mogući su mjestimice i susnježica i snijeg. Uz buru će se razvedravati, no slabe oborine na krajnjem jugu moguće su i u nedjelju.

Petak i u unutrašnjosti većinom oblačan, uz lokalnu i obilnu oborinu. Padat će kiša, u gorju susnježica, a zatim, uz ponovno zahladnjenje, poslijepodne i navečer snijeg.

Kiša će, u dodiru s hladnom podlogom, ponegdje stvarati opasnu poledicu. Do subote ujutro u gorju može nastati snježni pokrivač viši od 30 cm, a očekuje se i u nizinama.

U subotu će snijeg veći dio dana padati na istoku zemlje, no nedjelja će u većini krajeva biti suha te barem djelomice sunčana, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:23