StoryEditorOCM
Dalmacijapedesetak intervencija vatrogasaca

Zbrajaju se štete u Makarskoj, ugašen požar koji je planuo u Gornjoj Podgori

6. siječnja 2017. - 15:48
mak00

Hladno i vjetrovito vrijeme u petak je zahvatilo Makarsko primorje, a bura koja puše prosječnom brzinom od 90-ak, s orkanskim udarima i do 145 kilometara na sat pričinila je više šteta na reklamama, kioscima, tendama, manjim ugostiteljskim objektima, polomljeno je više prometnih znakova, a štete su zabilježene i u borovim šumama te maslinicima.

Vatrogasci iz svih DVD-a s Makarskog primorja imali su pedesetak intervencija na pilanju i uklanjanju palih borova na prometnicama te polomljenih nastrešnica, kao i na saniranju drugih šteta  koje je prouzročio vjetar, a ugašen je i manji požar koji je planuo na predjelu Sveti Rok u Gornjoj Podgori uslijed loma i pada elektrovodova s dalekovoda.

Promet na cestama Makarskog primorja odvija se bez dodatnog ograničenja, ali iz policije upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, uz dodatni oprez posebice kod Veprica, na Baškom Polju, prijevoju Dupci, kao i na brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra.

Temperatura u Makarskoj se spustila na minus 3, dok je na najvišem biokovskom vrhu Sveti Jure izmjereno minus 18,3 Celzijevih stupnjeva.

Autobusni promet prema Splitu i Dubrovniku odvija se normalno, dok su iz pravca Zagreba manja kašnjenja autobusa u dolasku.

Trajektni promet na liniji Sumartin-Makarska i dalje je u prekidu, a ne plovi ni trajekt na liniji Drvenik-Sućuraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:31