StoryEditorOCM
Dalmacijaradnici Elektrodalmacije na terenu

U prekidu sve katamaranske linije, oštećeni dalekovod ostavio dio Kile i Korešnice bez struje

6. siječnja 2017. - 10:32
tra00

Zbog jake bure u petak su u prekidu sve katamaranske linije koje povezuju Split sa otocima, a u prekidu su i trajektne linije Split-Vis, Makarska-Sumartin (Brač), Drvenik-Sućuraj (Hvar) te Drvenik Veliki-Drvenik Mali (Trogir), doznaje se u petak od Ante Mrvice, koordinatora Jadrolinijinog splitskog plovnog područja.

Na otvorenom moru puše jaka bura koja dostiže brzinu oko 130 kilometara na sat, a povremeno se pojavljuju i valovi visine iznad tri metra, rekao je  Mrvica.

Jaki vjetar je u noći s četvrtka na petak oštetio dalekovod na području splitske četvrti Kile, gdje je bez struje ostalo oko 200 domaćinstava, te na području naselja Korešnica u Žrnovnici istočno od Splita, gdje je bez struje ostalo oko 300 domaćinstava, doznaje se u Elektrodalmaciji, čiji su radnici u petak na terenu i uklanjaju ove kvarove na dalekovodu.

Bura se ne smiruje ni na Makarskom primorju, gdje puše brzinom od 90-ak, a na udare orkanskom brzinom i do 150 kilometara na sat, pa je i  dalje u prekidu trajektni promet na liniji Sumartin-Makarska, a ne plovi ni trajekt na liniji Drvenik-Sućuraj na otoku Hvaru.

Na Biokovu, na najvišem vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 17,6 Celzijevih stupnjeva, a u Makarskoj je jutros zabilježeno minus 2 stupnja Celzijusa. Vozačima koji se kreću državnom cestom D8 preporuča se opreznija vožnja kod svetišta Vepric nedaleko Makarske, kod Baškog Polja te na prijevoju Dupci nedaleko Brela, zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:43