StoryEditorOCM
Dalmacijasve je bijelo

Makarani jedva dočekali Božićni grad: svi su htjeli vidjeti nove kućice i zvijezdu večeri - i vrijedilo je čekati!

Piše Nina Glučina
4. prosinca 2016. - 23:02
makarska00

Nakon što su učenici Osnovne škole Stjepana Ivičevića u popodnevnim satima otkrili ovogodišnje jaslice koje su napravili uz pomoć nastavnice Iris Matviko Skender, svi su u Makarskoj s nestrpljenjem čekali večer kako bi se i u njihovom gradu službeno otvorio Božićni Grad.

Prepun Kačićev trg djece, roditelja, mladih i starih okupio se kako bi vidjeli ovogodišnje izdanje Božićnog grada, koje se po bijeloj boji kućica ponajviše razlikuje od dosadašnjih izdanja, ali i kako bi uživali u koncertu Lane Jurčević.

Popularna pjevačica u prve redove očekivano je privukla najmlađu populaciju, ali i oni malo stariji su se dobro zabavljali uz njene hitove.

Ove godine Makarani ali i svi oni koji posjete Makarsku moći će uživati u nešto više od mjesec dana raznovrsnih glazbenih, kulturnih i gastro događanja, a sve će oduševiti i bogata ponuda rukotvorina, božićnih ukrasa i OPG proizvoda koji se mogu pronaći u kućicama. Također, bit će sadržaja i za one koji samo žele doživjeti blagdanski duh uz čašu kuhanog vina.

- Draga djeco, Makarke i Makarani, hvala vam što ste došli večeras otvoriti sedmo izdanje Božićnog grada - najboljeg i najstarijeg Božićnog grada u Hrvatskoj.

Sedmo izdanje započelo nam je velikim koncertom naše popularne pjevačice Lane Jurčević, a pozivam sve u ime Grada i gradonačelnika Tonća Bilića te naravno svoje ime, da svaki dan dolazite i veselite se s nama, kazao je dogradonačelnik Miro Družijanić koji je ovogodišnje izdanje i službeno otvorio.

Iako je na glavnom makarskom trgu bilo poprilično hladno, već nakon par Laninih pjesama svi su se dobro zagrijali, a ako je suditi po prvom danu, Božićni grad će i ove godine biti središte društvenog života u mjesecu prosincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:09