StoryEditorOCM
Dalmacija'bojim se da će probiti sve rokove'

'Sastanak je bio buran': Butković obišao gradilište trogirskog mosta koji je trebao biti gotov u prosincu

22. studenog 2016. - 18:23
trogir_most22-221116cc

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković u utorak je Viaduktu dao rok od osam dana za jamstvo završetka gradnje mosta kopno-otok Čiovo do 15. lipnja 2017. godine, a ako to izostane moguć je raskid ugovora.

Butković se u utorak u Trogiru sastao s predstavnicima gradske uprave i Hrvatskih cesta, a na sastanku na kojem se razgovaralo o trenutnom stanju realizacije projekta mosta kopno-otok Čiovo s pristupnim i spojnim cestama, bio je nazočan i predstavnik tvrtke Viadukt.

"Sastanak je bio buran i dramatičan, jer zbog problema s izvođačem radova most neće biti završen do kraja ove godine kako je to bilo ugovorom planirano. Izvođaču radova dali smo rok od osam dana da se zbroji i odgovori nam te dadne garancije kako će završiti gradnju mosta do novog roka - 15. lipnja 2017. godine", izjavio je Butković nakon sastanka.

Ako u tih osam dana izostanu odgovor i garancija, razmotrit ćemo sve varijante, među kojom i raskid ugovora, ali i neke druge, dodao je.

Najavio je kako će se 5. ili 6. prosinca u Trogiru ponovno održati sastanak te će se tada vidjeti kakav će se izlaz naći iz sadašnje situacije i poteškoća.

Butković je rekao i kako su problemi s kojima se suočava Viadukt "dosta veliki", ali nije želio navesti o kojim problemima se radi, rekavši kako postoji ugovor po kojem je gradnja Čiovskog mosta trebala biti završena do kraja 2016. godine te da se gradnja financira s 85 posto iz fondova EU.

"Ako situacija s gradnjom mosta ovakvim tempom i pristupom bude i dalje, upitno je hoće li biti završen i do novog roka 15. lipnja sljedeće godine, ali mi ćemo učiniti sve da taj rok bude ispoštovan", poručio je ministar.

Naglasio je kako odgovornost za kašnjenje nije na Hrvatskim cestama, nadzoru, Gradu Trogiru, ni projektantu koji su "saveznici ovog projekta" već je odgovornost isključivo na izvođaču radova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:48