StoryEditorOCM
Dalmacijadodijeljene nagrade

Okončana tri međunarodna turistička festivala u Solinu: 'President' pozdravio trideset laureata

11. studenog 2016. - 23:51
interstas_nagrade2-11116

Trideset laureta koji su svojim angažmanom doprinjeli razvoju turizma u svojim sredinama i šire, uručena su večeras na svečanosti u solinskom hotelu “President” priznanja u sklopu tri turističke manifestacije. 23. INTERSTAS, međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 19. ITF'CRO, međunarodni festival turističkog filma, te 14. KEA-CRO, predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za međunarodni Zlatni cvijet – CiB.

Među nagrađenima za izuzetan dopinos turizmu su i Kažimir Hraste, akademski kipar i slikar, kojemu je ove godine povjerena izrada statue za nagradu Zlatni INTERSTAS, zatim klapa “Šufit” iz Splita u čjoj su pismi guštali svi okupljeni. 

Nagrađen je i fra Gabrijel Mioč, župnik i samostanski vikar iz Franjevačkog samostana u Tomislavgradu, Bosna i Hercegovina, zatim Jadranka Nejašmić, ravnateljica ˝Hrvatske čitaonice˝ u Bolu na Braču, Mario Plenković, član Europske akademije znanosti, Slobodan Kadić, novinar iz Našica, Goran Gazdek, novinar iz Virovitice, Ivan Vukadin, načelnik Općine Tomislavgrad u BiH, kao i drugi laureati iz Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Bugarske, Italije i Francuske.

- Zahvalna sam i sretna što su napokon odškrinuta vrata promicanju rada otočnih čitaonica I to upravo na današnji dan, Dan hrvatskih knjižnica – poručila je Jadranka Nejašmić zahvaljujući se na nagradi.

Film “Zmajevo selo”, upravo u produkciji Općinske knjižnice "Hrvatske čitaonice” Bol, dobio je nagradu za najbolji film festivala u filmskom prikazu predstave tradicijskog života.

Na kraju svečanosti poglašeni su najbolji filmovi, te dvije glavne nagrade, od domaćih, nacionalni trofej “Baldo Čupić” pripao je filmu “Dubrovnik and time” u režiji Herve Tirmarche, u produkciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, a Grand prix festivala turističkom promotivnom filmu “Amazing Thailand smiles” u produkciji Nacionalne turističke organizacije Tajlanda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 23:18