StoryEditorOCM
DalmacijaPošlo po zlu

Umalo tragedija na Hvaru: radnici tvrtke iz Varaždina prilikom sanacije stijena zatrpali cestu i obiteljsku vikendicu pa se povukli s terena

7. studenog 2016. - 08:23

Proteklih dana inženjeri i radnici tvrtke "Geotehnika" iz Varaždina obavljali su radove na sanaciji stijene u neposrednoj blizini južnog ulaza u tunel Podstine - Mola Garška u Hvaru, a za potrebe investitora M. Š., koji ispod te lokacije ima građevinsko zemljište. Radnici su na pripremi miniranja radili nekoliko dana, prethodno su obišli obližnje kuće, koristili uređaje koji mjere podrhtavanje tla... ali kada su s pedesetak mina trebali stijenu, koja je navodno veličine 1800 četvornih metara, spustiti prema zamišljenom planu - sve je krenulo naopako.

Dio stijenja je jednostavno zatrpao ulaz u tunel dugačak 110, a širok samo tri metra, tako da mještani tog predjela sada moraju svojim kućama putovati zaobilaznom cestom. Oni su nam rekli da većeg podrhtavanja u tom kvartu, koje se ne tako davno htjelo proglasiti klizištem, doista nije bilo, ali su kamene gromade kotrljajući se nizbrdicom ozbiljno oštetile vikendicu Linde Pagon, koja je prije samo tjedan dana otputovala u Švicarsku, gdje inače živi, pa je tako izbjegla moguće teže posljedice. Njezin brat Stiv i majka Beba su rezignirani ovakvim razvojem događaja.

U nedjelju kod južne strane tunela nije bilo radnika, a niti strojeva, pa ni ploče o izvođaču radova, navodno su se već povukli s terena. Gradonačelnik Hvara Rino Budrović kaže da je za obavljanje radova bila pribavljena sva potrebna dokumentacija, te da su se oni odvijali sukladno ugovoru između njih i investitora. Koliko je njemu poznato, postoji i osiguranje za slučaj nezgode, pa će sva šteta biti čim prije otklonjena odnosno nadoknađena.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić nam je također potvrdila zaprimanje prijave od djelatnika Policijske postaje Hvar (13 sati), nakon su čega izašli na mjesto događaja, te utvrdili stanje na prometnici i oštećenja vikendice. Na svu sreću ozlijeđenih osoba nije bilo, za sada nije ni zaprimljen prijedlog za pokretanje kaznenog postupka vezano za oštećenje tuđe stvari, a svi uključujući i lokalno stanovništvo očekuju se da će sve biti sanirano u najkraćem mogućem roku.

FOTO: www.total-croatia-news.com                                                                           

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:54