StoryEditorOCM
Dalmacijasumnjiva računica

Trogirski SDP: USKOK istražuje manjak 100 tisuća eura od prodaje ulaznica za kulu Kamerlengo

Piše PSD
28. listopada 2016. - 22:51
kula_kamerlengo

Trogirski SDP obavijestio je javnost kako USKOK istražuje nestanak čak 100 tisuća eura od prodaje ulaznica u kulu Kamerlengo. Kako javlja Index.hr, postojanje značajnog manjka im je na sjednici Gradskog vijeća potvrdio ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Nenad Belas.

Iz podataka koje je Belas predočio na zahtjev SDP-a, usporedbom prihoda od naplate ulaznica u ovoj i prethodnoj godini proizlazi da je, premda je cijena ulaznica bila ista, prošle godine utrženo malo preko milijun kuna, a u 2016. godini 1,8 milijuna kuna, s tim da je ove godine kula bila kraće otvorena. 

'Nitko u gradskoj vlasti nije reagirao, nikome nije sumnjivo što se zaradilo 100 tisuća eura manje - komentirao je slučaj Ante Bilić, predsjednik trogirskog SDP-a te zapitao HDZ-ovog gradonačelnika Antu Stipčića zašto nije reagirao te zaključio da je 'zatvaranje očiju kao i držanje vreće lopovu'. 

Na istup SDP-ovaca svoju je reakciju poslao Sandro Hrabar, šef trogirskog HDZ-a. Odlučno je demantirao da je mladež HDZ-a vodila naplatu ulaznica, nego da su je vršili studenti, koje je putem javnog natječaja zaposlilo Učilište.

'HDZ se i u ovom slučaju zalaže da institucije pravne države odrade svoj posao. Ako je netko kriv, neka mu se to i dokaže' napisao je te dodao kako je priopćenje SDP-a čisto politikantstvo i prikupljanje jeftinih političkih poena'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 18:32