StoryEditorOCM
DalmacijaPobijedio Butique hotel Adriatic

Dodijeljena nagrada za najbolji mali i obiteljski hotel u zemlji: 'Adrian' ide u Orebić!

27. listopada 2016. - 22:17

Hvala "Slobodnoj Dalmaciji" i Nacionalnoj udrugi malih i obiteljskih hotela Hrvatske na ovom veoma bitnom projektu jer i sam znam koliko truda treba za ovaj posao. Čestitam i predsjedniku udruge Šimi Klariću te svim vlasnicima, oko 250 ih je malih obiteljskih hotela što su toliko uporni.

Upravo oni nemaju pravo na kiks u poslovanju budući stoje i garantiraju svojom osobnom imovinom. Čeka nas sada posao kako da im pomognemo, kako da nađemo način za krenuti još bolje - naprijed. Probleme znam, imali smo puno razgovora s ovom tematikom, samo sam sada ja u novoj ulozi.

Čestitam još jednom i zahvaljujem svima što činite, što radite, i Vama i Vašoj obitelji - kazao je ministar turizma Gari Cappelli u svom prvom službenom obraćanju u javnosti i to upravo na dodjeli nagrade "Adrian" "Slobodne Dalmacije" druge večeri Dani hrvatskog turizma koji se održavaju u Bolu na Braču, u "Bluesun hotelima".

Naime, upravo je novoizabrani čelnik ministarstva ovog hvaljenog i uspješnog resora, i uručio nagradu pobjedniku, odnosno pobjednici 11. nagrade "Adrian" i to Sabini Mikulić, vlasnici Boutique hotela Adriatic iz Orebića na poluotoku Pelješcu. Taj obiteljski hotel je među 130 nominiranih i deset finalista ponio statuu "Adrian" umjetničko djelo Kažimira Hraste, ali što je najbitnije - netko je prepoznao njihov mukotrpan rad.

- Zadovoljstvo je što smo pokrenuli ovaj projekt, i posebno nas veseli što smo poticaj malim hoteljerima za nove uspjehe - istaknuo je Miroslav Ivić, predsjednik Uprave Slobodne Dalmacije.

Čestitke nagrađenima uputio je i župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, kao i mnogi drugi uzvanici iz turističkog sektora.

Čestitke Mastercarda

Nagradu "Adrian" dodjeljuje "Slobodna Dalmacija" u suradnji sa Nacionalnom udrugom malih i obiteljskih hotela, a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice te sa partnerom MasterCard.

- Mastercard već godinama koristi svoju globalnu i regionalnu mrežu za promociju Hrvatske kao turističke destinacije, a podrška projektu Adrian te brojne pogodnosti za korisnike Mastercard kartica u nizu hotela, predstavljaju naš doprinos tome da se turisti osjećaju dobrodošlima u našoj zemlji.

U prvih devet mjeseci ove godine Hrvatsku je posjetilo gotovo 15 milijuna turista, od čega je čak 89 posto inozemnih, a vjerujemo da su inicijative razvoja turizma i obogaćivanja turističke ponude poput ove zalog za još bolje rezultate u budućnosti.

Čestitam najboljem obiteljskom i malom hotelu - poručila je Helena Trajkovski, direktorica marketinga u kompaniji Mastercard za Hrvatsku i Sloveniju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:53