StoryEditorOCM
DalmacijaZagora se probudila na 5C

Tjedan pred nama donosi prevrtljivo vrijeme

Piše OJDANA KOHAREVIĆ, SAŠA LJUBIČIĆ
24. listopada 2016. - 10:07
munje_kastela1-180916.JPG

Stigao nam je novi tjedan koji je započeo vedrim i ponegdje prohladnim jutrom, no ipak manje hladnim od jučerašnjeg. 

Najsvježije i jutros u Zagori, u Biskom je 5 stupnjeva, u Hrvacama 6, a svježe je jutros i na jugu, u Metkoviću je u 7 sati izmjereno 10 stupnjeva.

Za razliku od nedavno, dijelovi Zagore jutros znatno topliji, u Muću 11 stupnjeva, u Drnišu 12, u Lovreću 13 stupnjeva. 

Uz obalu još toplije; u Zemuniku 14, u Solinu 15, u Primoštenu 17, a najtoplija i jutros Komiža sa 19 stupnjeva. Od većih gradova, Zadar, Šibenik i Split imaju 16, a Dubrovnik 18 stupnjeva.

Do kraja dana vedro, no bit će i oblaka, temperature će se u Zagori posvuda popeti  blizu 15 stupnjeva, a uz obalu i na otocima i iznad 20 stupnjeva. 

Stiže kiša i pad temperature i do deset stupnjeva 

Tjedan pred nama donosi stvarno prevrtljivo vrijeme - prvo stiže kiša, ali i prilično visoke temperature i južina, a onda nagli pad temperatura, ali i proljepšanje. 

Na krajnjem jugu Jadrana sutra će biti pretežno, u ostatku zemlje djelomice sunčano, u unutrašnjosti uz maglu ili niske, slojevite oblake koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. 

U Dalmaciji će u utorak biti pretežno sunčano, na njenom sjevernom i srednjem dijelu popodne uz umjeren razvoj naoblake. Na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno, mjestimice uz slabu kišu. U kopnenoj Hrvatskoj prijepodne pretežno, popodne djelomice sunčano, ponegdje uz jutarnju maglu ili sumaglicu.

Posvuda će biti većinom umjerenog jugozapadnog vjetra, na Jadranu i juga. Jutarnje temperature zraka u kopnenim će se predjelima kretati između 6 i 13°C, dok će obala i otoci u jutarnjim satima imati od 12 do 17°C. 

Najviše dnevne temperature u kopnenim će se predjelima kretati između 18 u gorju i 23°C u istočnoj Slavoniji, a na Jadranu od 19 na njegovom sjevernom dijelu do čak 25°C na krajnjem jugu.

Srijeda će diljem zemlje biti kišovita, a donijet će i nešto niže temperature. Već u četvrtak očekuje se smirivanje oborina, ali i dodatni pad temperatura. 

Vikend donosi sunčano vrijeme, bez kiše, i to diljem zemlje, ali i dalje će biti prohladno, pa se dnevne temperature na kopnu neće penjati iznad 15 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:40