StoryEditorOCM
Dalmacijababine

Svakoj bebi u splitskom i sinjskom rodilištu na dar puna torba vrijedna 400 kuna!

10. listopada 2016. - 14:19

U vremenu kada se svatko u ovoj našoj zemlji kune u pronatalitetnu politiku i vapi za njezinim pokretanjem, a u biti sve ostaje samo na riječima – ljekarne Splitsko-dalmatinske županije su pokrenule pravu akciju.

Dijete koje dođe na svijet u našoj županiji 12. listopada na dar će dobiti torbu prepunu proizvoda ljekarne, prepunu stvari koje svaka majka treba, a novorođenčetu su nužne. I nakon tog prvog malenog – svako će novorođenče rođeno u splitskom i/ili sinjskom rodilištu imati pravo na svoj poklon. Sve je to organizirala malena ekipa ljekarni, predvođena ravnateljem Antom Mihanovićem, njegovim zamjenikom Matom Krcom, magistrom Inom Topić, voditeljicom “Galenskog laboratorija” i mladom snagom u liku i djelu magistre Andree Pavela.

- Dvije godine od početne ideje do realizacije su prošle u trenu, jer je bilo mnogo borbe oko papirologije, zakona i ovlasti, mnogo intenzivnog rada, stoga smo i više nego sretni što smo uspjeli – pohvalio je svoje djelatnike ravnatelj Mihanović.

U torbi za mamu i bebu se nalazi tek manji dio palete naših proizvoda, njih je više od 400, a u torbu su smjele doći samo stvari iz baby programa – pojašnjava nam magistar Krce.

Zbog strogih zakona i pravilnika darovani proizvodi su smjeli biti samo iz kategorije njege, dakle – riječ je o kremama za bebu, za svakodnevnu njegu, ali i za njegu kože kada je upaljena i oštećena. U torbi se nalazi i fiziološka otopina, koju svaka majka vrlo visoko cijeni – služi za one trenutke kada se malenima nosić začepi. Dojilje će unutra naći i čaj napravljen baš za njih.

No, ne nalaze se u "Mojoj prvoj torbi" samo proizvodi ljekarni splitsko-dalmatinskih, jer su uspjeli dogovoriti suradnju sa Lolom Ribarom d.d., jedinim hrvatskim proizvođačem sanitetskog materijala, proizvoda od gaze i vate, jednim od najvećih u ovom dijelu Europe.

"Lola Ribar" je osigurao za mamu i bebu vlažne maramice, pamučne blazinice, upojne blazinice za dojilje, set za njegu pupka, tetra pelene, pamučne higijenske uloške – nabraja nam magistra Pavela.

Jako sam zadovoljna ovom akcijom, ne samo da smo je osmislili i proveli, već smo uspjeli u cilju da majkama i djeci darujemo uistinu vrhunske proizvode – ponosna je magistra Topić.

Vrijednost "moje prve torbe" je oko 400 kuna, ljekarne su osigurale dovoljnu količinu tih svojih posebnih darova za sve one koji se u idućih 365 dana rode, ali ne namjeravaju stati na tome, već pozivaju i ostale splitske i županijske tvrtke da im se pridruže u ovoj divnoj akciji. Podjela torbi je organizirana na način da će svaka rodilja u rodilištu dobiti vaucher, kojim će u bilo kojoj od dalmatinskih ljekarni moći predići torbu. Čak i na Lastovu.

Dobar savjet zlata vrijedi

Naši ljudi često zaboravljaju kako se u ljekarni ne predižu samo lijekovi, tamo se i savjet traži, i dobije.

- Otvoreni smo za sva pitanja i rado pomognemo kada nam se pacijenti obrate – naglašava magistra Topić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:51