StoryEditorOCM
Dalmacijabrončana atletičarka

Blanka na prijemu kod župana, dobila ček od 30 tisuća kuna

26. kolovoza 2016. - 16:07
Blanka_zupanija_3

Zlatko Ževrnja, župan splitsko-dalmatinski u petak je primio Blanku Vlašić, brončanu atletičarku sa netom minulih olimpijskih igara u Riu.

Naša najuspješnica „visačica“ tom prilikom je dobila i ček od 30.000 kuna za daljnji rad, jer svi znamo kako je Blanka mukotrpno zbog brojnih ozlijeda, možemo slobodno reći u suzama, „doskočila“ do ove olimpijske kolajne.

- Otišla sam u Rio šepajući, vratila se šepajući. Više sam ovu godinu bila na terapijskom stolu nego u dvorani, pa je ovo baš posebna medalja. Najmanje je atletska, više je za sve ove, srećom prošle dane muke, boli, truda, nadanja...

No sada sam spremna na drugo poluvrijeme moje karijere, spremna sam za Tokio, pa vam hvala na podršci – zahvalila se i županu Ževrnji, i Petroslavu Sapunaru predsjedniku Županijske skupštine te Tomislavu Đonliću, pročelniku Odjela za društvene djelatnosti, naša brončana atletičarka, ističući kako joj je mnogo značila pomoć i pri osiguranju dvorane za treniranje.

- Blanka je pokazala kako ne treba brzo odustati, junački je preskočila sve prepreke – istaknuo je i Blankin otac Joško Vlašić ispred njenog stručnog tima u kojem je trener Bojan Marinović, a na prijemu kod župana je bio i Ivan Veštić, predsjednik domicilnog joj kluba ASK, koji se može pohvaliti sa čak 11 olimpijaca.

- Županija svesrdno pomaže amaterski sport, godišnje za naše sportaše a vidimo koliko su talentirani pogotovo iz ovog našeg bazema, osigurava 3,5 milijuna kuna, te ulažemo u infrastrukturne objekte. Dvije sportske dvorane gradimo godišnje i dalje ćemo uvijek, vama sportašima biti oslonac za nove uspjehe, za nova odličja – naglasio je

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:24