StoryEditorOCM
Dalmacijazalutala brodica

'Plutajući Holandez' zaustavio trajekt 'Lastovo' usred kanala

Piše T. Marović
25. kolovoza 2016. - 18:31
st011002lastovotrajekt

"Jadrolinijin" trajekt "Lastovo", koji je u četvrtak (jučer) u 5.30 isplovio iz Rogača na Šolti prema Splitu, negdje na pola Splitskog kanala neočekivano se zaustavio na desetak minuta.

Plovidbeni kurs prepriječila mu je plutajuća brodica s ugašenim motorom, pa je posada bila prisiljena stati kako se ne bi dogodio sudar.

– Zaustavili su trajekt, pokušali primaknuti brodicu i ukrcati je na palubu trajekta, ali nisu uspjeli. Na prvi trenutak pomislili su da je možda riječ o nesreći, da je brodica ostala bez goriva, no to, srećom, nije bio slučaj.

Nakon desetak minuta neuspješnih pokušaja, "Lastovo" je nastavilo plovidbu prema Splitu – kazao nam je Ante Mrvica, koordinator državne putničke kompanije za srednjodalmatinsko plovno područje.

U međuvremenu se doznalo da je riječ o radnoj brodici "Pomgrad inženjeringa" koja je očito bila loše privezana, pa je bez nadzora otplutala u kanal.

– Svi smo se začudili, može to biti i opasno, srećom sve se dobro završilo. Na posao smo zakasnili svega desetak minuta – kazala nam je jedna putnica s "Lastova".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:05