StoryEditorOCM
Dalmacijaviše od baluna

Godine prolaze, uspomena na Zdravka Uvodića ostaje

Piše M. Sesartić
18. kolovoza 2016. - 00:36
turnir_uvodic3-170816

“Orkan” iz Dugog Rata pobjednik je Memorijalnog turnira “Zdravko Uvodić”, čiji je finale u srijedu navečer odigrano na stadionu NK “Uskoka” podno Kliške tvrđave. “Orkan” je pobijedio domaćina i organizatora turnira NK “Uskok” s pogotkom Tea Zečića u 65. minuti.

Više od igre je ono zadovoljstvo što su Klišani ovim događajem još jednom odali počast Zdravku Uvodiću iz Klis-Kose, poginulom hrvatskom branitelju, poznatom prvoligaškom sucu i djelatniku Slobodne Dalmacije.

- Ovo je 24. godina da se turnir održava u spomen na velikog čovjeka, prijatelja kluba i mjesta, a vežemo ga i za dane oko blagdana naše općine Klis, svetoga Roka – kazao nam je to ovom prilikom Tonči Pleština, član Uprave Nogometnog kluba “Uskok”, s kojim smo razgovarali uoči same finalne utakmice dokje publika pristizala na tribine.

Među njima smo susreli i dugogodišnjeg nogometnog suca i Zdravkova kolegu Antu Vetmu Krika, koji nam je kazao kako je ponosan što se ovaj turnir održava.

- Drago nam se sjetiti našega pokojnoga Zdravka koji je bio sinonim kluba i našega maloga mjesta. Vjerujem da će i mlađi naraštaji tu tradiciju održati. Sudili smo zajedno 30-ak godina, Zdravko je bio i predsjednik kluba prije rata, pridonio je mnogo i kad se radilo igralište... - zaključio je Vetma.

Turnir se održao pod pokroviteljstvom Općine Klis, a sudjelovale su ove godine četiri ekipe, uz domaćina “Uskoka” i pobjednika “Orkana” i “Junak” iz Sinja, te “Primorac” iz Stobreča.

Utakmici je prethodilo i polaganje vijenaca na grob Zdravka Uvodića na groblju svete Kate u Klisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:27