StoryEditorOCM
Dalmacijatko je kiksao?

Nastup Lada u Makarskoj ostao u sjeni organizacijskog propusta

Piše Nina Glučina
25. srpnja 2016. - 01:56
lado_makarska3-240716

Treću godinu za redom, Ansambl narodnih plesova i pjesama hrvatske Lado, nastupio je na pozornici ljetnog kina u sklopu Festivala Makarsko kulturno ljeto. Za razliku od dosadašnjih godina kada su se karte prodavale po cijeni od nekoliko desetaka kuna, organizatori su svoje sugrađane ovog ljeta odlučili počastiti nastupom. Međutim, nastup je u svakom slučaju bio sve osim planiranog.

Prije izvedbe Lada, pred više od 600 okupljenih Ružana Kovač, glasnogovornica, domaćica i voditeljica Festivala, najavila je kako zbog tehničkih problema članovi Ansambla neće plesati, već samo pjevati i svirati, što je kod publike uzrokovalo poprilično negodovanje.

Lado je izveo tradicionalne pjesme skoro pa iz cijele Hrvatske, međutim program je bio vidno improviziran. Lado je za razliku od svojih uobičajenih koncerata koji traju i više od dva sata, ovog puta nastupao samo sat vremena, i to za honorar 27 tisuća kuna, u što su uključeni i troškovi smještaja. Ružana Kovač, glasnogovornica Festivala rekla nam je kako su članovi Lada odbili plesati bez pozornice.

- Dogovor je bio da Ansambl sam riješi podlogu i tu je došlo do problema, iz razloga što nisu uspjeli nabaviti pozornicu. Međutim, Lado je uvijek izvrstan i drago mi je što je publika imala priliku vidjeti i ovaj dio programa, rekla je Ružana Kovač.
 

- Imali smo tehničkih problema, prvi je taj što je jedan od naših plesača završio u bolnici zbog moždanog udara, a drugi je bio problem oko pozornice. Tvrtka koja nam osigurava pozornicu nažalost nije na vrijeme uspjela organizirati dopremanje pozornice u Makarsku. Na betonu pozornice ljetnog kina naši plesači nisu mogli nastupiti zbog već postojećih ozljeda i samo bi riskirali još veće ozljede, što je iznimno nezgodno sada kada smo na turneji. S organizatorom Makarskog kulturnog ljeta još uvijek nismo razgovarali o eventualnom smanjenju našeg honorara koji je unaprijed dogovoren. Vidjet ćemo hoćemo li sklopiti novi dogovor, ili eventualno napraviti neku kombinaciju za sljedeću godinu koja će ići u obostranu korist- izjavio je Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla Lado.

I ova verzija Lada okupljenima se jako svidjela, što se vidjelo po velikom i dugom pljesku na kraju koncerta, međutim publika ipak nije dobila ono po što je došla i što joj je bilo poklonjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:58