StoryEditorOCM
Dalmacijaprekršajne kazne  

Radnici Jadrolinije: Greške naše Uprave platit će hrvatski građani

Piše PSD.
25. ožujka 2013. - 12:25
Višegodišnja neisplata zakonom propisanih plaća tijekom godišnjeg odmora, smanjivanje broja članova posade na brodovima bez obavljene reorganizacije i razvlašćivanje zapovjednika trajekata i brzih brodova, samo su dio primjedbi koje Radničko vijeće “Jadrolinije” stavlja na teret aktualnoj Upravi tvrtke koju predvodi Slavko Lončar.

- Visoki prekršajni sud nedavno je potvrdio pravomoćnost presude Prekršajnog suda u Rijeci u postupku koji smo pokrenuli protiv naše kompanije i odgovornih osoba. Na temelju inspekcijskog nadzora utvrđene su nepravilnosti, te je tvrtka kažnjena s više stotina tisuća kuna zbog neispunjavanja odredbi Zakona o radu. Budući da iz dostupnih poslovnih izvješća “Jadrolinije” nije vidljivo tko će snositi taj trošak, ne bi nas iznenadilo da to posredno budu morali učiniti hrvatski porezni obveznici - navodi se u posljednjem priopćenju za javnost Radničkog vijeća koje potpisuje njegov predsjednik Tomislav Urlić.

Prema njegovim riječima, predstavnici radnika bili su spremni za kompromisne dogovore s poslovodstvom vezano uz potraživanja zaposlenika, ali, kako tvrdi, nisu naišli na razumijevanje suprotne strane. - Sumnjamo da brod zvan “Jadrolinija” pušta vodu na sve strane. Radničko vijeće predlagalo je rješenja za sprječavanje “prodora vode” kao što su preskupo održavanje brodova, neracionalnih kupnji rabljenih plovila i gubici pojedinih brzobrodskih linija, ali nismo dobili podršku od poslovodstva - navodi se u dopisu Radničkog vijeća.

Zbog svega navedenog, radnički predstavnici u državnoj putničkoj kompaniji traže reakciju Vlade i Ministarstva pomorstva i prometa o daljnjoj sudbini “Jadrolinije”, a sve u svjetlu sve oštrije konkurencije na Jadranu. - Želimo očuvati našu tvrtku kao cjelinu, a time i radna mjesta - zaključuju članovi Radničkog vijeća.

s.d.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:22