- Što kazati osim da je bilo fino, lijepo smo se družili. Želim zahvaliti mojim prijateljima i nadam se da će nas naredne godine doći još više iz Banja Luke - prve su riječi najboljeg ovogodišnjeg kuhara s Bisera mora.
Tijekom četiri protekla natjecateljska dana u kompleksu Supetrus hotela održan je niz natjecanja, koji su svoju završnicu dobili na subotnjem večernjem finalu. Pristupilo mu je pet najboljih iz preliminarnih 'ispita znanja' što su na ključnom subotnjem testu morali pokazali svo kuharsko umijeće, i što je najvažnije, oboriti s nogu oštri sud struke. Proglašenjem pobjednika zaokružena je još jedna gastronomska manifestacija iza koje organizacijski stoji Savez kuhara mediteranskih i europskih regija, utemeljitelj najveće ovdašnje fešte od kužine.
Kao i prethodnih godina i ovo-proljetni Biser mora obilježen je nizom gastronomskih i popratnih događanja. Između ostalog održana su brojna predavanja i okrugli stolovi koji su se pozabavili tematikom turističkog potencijala Brača, razvojem usluga, pozicijom marketinga, kvalitetom ponude u turističkom pogledu, te destinacijskim managementom.
Opsežan program rada brojio je i raznorazne prezentacije, susrete, gastro tečajeve, ali i humanitarnu aukciju na kojoj su se prikupljala sredstva za Bračke pupoljke, Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju.
Gdje su kuhari, tu je i svakako i dobra zabava, a ona se, već tradicionalno poklopila s prezentacijama nacionalnih kužina gostiju. Veselja tako nije nedostajalo na srpskoj, makedonskoj, bosanskoj i na kraju dalmatinskoj večeri, na kojima su sudionici Bisera mora i brojni Supetrani uživali u raskoši trpeza prepunih autohtonih jela.
Tanja ŠIMUNDIĆ BENDIĆ
FOTO: JADRAN BABIĆ / CROPIX
FOTO: JADRAN BABIĆ / CROPIX