StoryEditorOCM
DalmacijaGradsko vijeće Kaštela jednoglasno

Trećeligaš Val će dobiti novi stadion za 10 milijuna eura

Piše PSD.
24. ožujka 2013. - 20:25

Kaštelanski vijećnici napokon su ujedinjeni. Naime, nakon što su na pretposljednjoj sjednici načelno podržali inicijativu HNK-Val o preoblikovanju kluba s udruge građana na sportsko dioničko društvo te dodjelu igrališta i klupske infrastrukture na korištenje klubu, Gradsko vijeće Kaštela na posljednjoj je sjednici jednoglasno dalo suglasnost na idejno rješenje uređenja stadiona HNK “Val” i dodjelu koncesije na 50 godina.

Uprava kluba i gradonačelnik Berket te nadležni Upravni odjel zaduženi su sastaviti odgovarajući sporazum, za koji bi vijećnici trebali glasovati na posljednjoj sjednici ovog saziva vijeća koja će se održati početkom travnja. Namjera investitora je da na sadašnjem igralištu naprave novi stadion kao dio sportskog kompleksa te poslovni centar s garažama. Investicija bi trebala biti teška oko 10 milijuna eura, a klub bi se na takav način mogao samofinancirati, naplatom najamnina.

Novi stadion, bi u prvoj fazi mogao primiti oko 5 tisuća navijača, a drugoj gotovo 10. Gradile bi se i podzemne garaže za 350 automobila kao i 10 tisuća četvornih metara poslovnog centra. Na prvom katu bio bi stadion s najsuvremenijom travom, kombinacijom umjetne i prirodne koji će se moći koristiti tijekom cijele godine, a u sklopu stadiona nalazit će se i hotel, pa ćemo tako stadion moći koristiti i za pripreme vrhunskih klubova i reprezentacija - kazali su nam predsjednik “Vala” poduzetnik Slavko Gotovac i potpredsjednik Ante Papić.

IMG015
Dodali su kako bi se programi omladinskih škola na temelju dogovora održavali na pomoćnom igralištu u Resniku. Druga liga - HNK “Val” ima veliku mogućnost nastupanja u 2. HNL i ovih smo dana bili u potrazi za odgovarajućim licenciranim stadionom pa će “Val”, ako uđe u 2. ligu igrati na stadionu “Primorca” u Stobreču. Planovi naše Uprave, gdje je nedavno napravljena reorganizacija te je direktorom kluba postavljen Ivica Mornar, traže dodatna financijska sredstva i adekvatni stadion zbog čega je nužno i preoblikovanje kluba i dovođenje privatnih investitora, a samim tim i dodjela koncesije na duže razdoblje, kazao je Papić, navodeći kako je cijelu Upravu i sve u klubu razveselila izjava gradskog vijećnika HDZ-a Dorisa Čićeka koji je prilikom rasprave o cijelom projektu kazao: “Pa ljudi, je li ovo moguće”.

Inicijativu “Vala” podržava i Hrvoje Marušić, predsjednik HNK “Jadran”, ujedno i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca za Dalmaciju, naglasivši da će se kroz ovaj projekt otvoriti nova radna mjesta. Podršku je dala i Zajednica sportskih udruga, kao i svi klubovi vijećnika uz gradonačelnika Berketa, koji je naglasio da je u svemu najvažnije da na stadionu nema hipoteka i prodaja, te da će Grad sporazumom realizirati i prostor za gradske udruge kao i parkiralište. Pri svemu ovome, Grad neće potrošiti niti kune, a imat će dobit od koncesije. Ono što je najvažnije, kazao je Berket, jest činjenica da će taj prostor biti od javnog interesa te i dalje ostaje gradsko vlasništvo.

- Veselimo se svemu ovome, naši sponzori i prijatelji, među kojima i naš vjerni navijač i prijatelj kluba Marin Jurčev iz Kanade, vele kako jedva čekaju kupiti dionice kluba - dodao je Papić.

Gotovac nam je pak potvrdio, kako realizacija cijelog projekta kreće odmah nakon ishodovanja dozvola, a cijela priča i novo sportsko zdanje prve bi navijače trebalo primiti u 2015. godini.




JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:34