StoryEditorOCM

Ništa od plastenika na Kukuzovcu

Piše PSD.
22. ožujka 2013. - 15:53
Tvrtka "Vukelić" d.o.o. odustala je od namjeravanih ulaganja u izgradnju 107 plastenika na području Gospodarske zone Kukuzovac gdje su tehnologijom hidroponskog uzgoja namjeravali proizvoditi crne rajčice za potrebe farmaceutske industrije te druge vrste povrća i voća. Vlasnik tvrtke Anđelko Vukelić izlažući projekt na posljednjoj sjednici sinjskog Gradskog vijeća kazao je kako ima pripremljenih 20 milijuna eura za realizaciju toga projekta te da neće ulaziti u nikakve kredite. 

Tražio je od Sinjana da mu hitnom izmjenom Urbanističkog plana uređenja Kukuzovca omoguće da čim prije krene s realizacijom projekta. Vukelić je na Gradskom vijeću upozoren da bi Sinjanima morao osigurati financijska jamstva za troškove, na što nije konkretno odgovorio. 

On je zatražio od Sinjana da mu prodaju 262.000 metara kvadratnih za jednu kunu, da on sam komunalno opremi 206.000 metara kvadratnih te da mu Sinjani za ta ulaganja kroz 5 godina vrate 15 milijuna kuna. U međuvremenu se saznalo da tvrtka Vukelić" d.o.o. još od 31. siječnja ima blokiran žiro-račun.

U petak je Ivica Ezgeta, sinjski opunomoćenik Anđelka Vukelića, kazao da "Vukelić" d.o.o. odustaje od projekta na Kukuzovcu jer "ne može čekati da sinjsko Gradsko vijeće donese promjenu Urbanističkog plana uređenja i Detaljnog urbanističkog plana kako bi se plastenici mogli graditi".

Ezgeta je dodao da se od projekta ne odustaje, utvrdio je da imaju 3 potencijalne lokacije, a kao najvjerojatniju spomenuo je područje Biograda. 

T. Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:07