StoryEditorOCM
DalmacijaNeće kontra ževrnje  

Ante Dolić: Hvala Berketu, ali ne želim biti župan

Piše PSD.
14. ožujka 2013. - 12:11
Ante Dolić, nekada uspješni solinski gradonačelnik i bivši HDZ-ovac, ipak se neće kandidirati za župana na sljedećim lokalnim izborima.

Premda je na prošlotjednoj konferenciji za novinare, skupina neovisnih gradonačelnika i načelnika općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji predvođena Joškom Berketom, kaštelanskim gradonačelnikom, najavila zajednički izlazak na sljedeće izbore za Županijsku skupštinu s Dolićem na čelu, on nam je otkrio da zasad nema političkih ambicija.

- Što se tiče te vijesti, mislim da je ona posljedica nespretne interpretacije od gospodina Berketa. On je na konferenciji rekao da me predlažu, umjesto priželjkuju za županskog kandidata na njihovoj listi i lijepim se riječima izrazio o mojemu dosadašnjem djelovanju. Zahvaljujem gospodinu Berketu, no ja se u ovom trenutku ne mogu aktivno politički angažirati zbog osobnih i obiteljskih razloga - naglašava Dolić. Naš sugovornik osvrnuo se i na svoju bivšu stranku: njega je, naime, prije dvije godine, Jadranka Kosor, tadašnja predsjednica, izbacila iz HDZ-a, nakon što je u intervjuu “Slobodnoj Dalmaciji” prozvao “Sanaderove poslušnike”.

Trebaju nam novi ljudi

Dolić ističe da je “i dalje sentimentalno vezan” za stranku koju je prije gotovo dva i pol desetljeća “s drugim domoljubima na ovim prostorima stvarao i organizirao”, ali i da “za loše stanje u državi i društvu krivicu snose ljudi, uz časne iznimke, koji su vodili stranku i državu”, a oportunistima i kukavicama je nazvao “ljude u politici koji se predstavljaju kao veliki domoljubi”, a ne ukazuju na štetnost “društvenog propadanja”.

Na koncu, Dolić zaključuje da “nam trebaju novi ljudi, koji su u stanju svojim dokazanim stanjem i vizijom ponuditi nove ideje i projekte, kako bi zaustavili ovaj pogubni trend pada i propadanja hrvatskog društva i postupno izvukli zemlju iz duboke krize. Isti ideali koji su nas vodili devedesetih godina, vrijede i danas, a to je moderna, funkcionalna i prosperitetna država u koju će se vraćati oni koji su je iz inih razloga nekad napustili, a ne država iz koje će se iseljavati”. Ukazujući na postojanje pozitivnih primjera “kako u gospodarstvu, tako i u gradovima i općinama”, Dolić je posebno spomenuo Zlatka Ževrnju, načelnika Dugopolja i HDZ-ova kandidata za župana.

VLADIMIR MATIJANIĆ




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:25