StoryEditorOCM
Dalmacijaneslužbeni popis od 1200 ljudi

Policija češlja vrgorački kraj - provjeravaju se prebivališta građana pred izbore

Piše PSD.
22. veljače 2013. - 00:01
Vrgoračka policija počela je sa provjerom prebivališta kako bi uskladila popis birača i stanovnika za sljedeće lokalne izbore Prema informacijama koje dolaze sa terena policajci češljaju 28 mjesnih odbora na području Grada Vrgorca i brišu sve one građane  za koje utvrde da ne stanuju na prijavljenim adresama.

Ministar uprave Arsen Bauk nekoliko puta je kazao kako će se srediti birački popis u Tinovu gradu za predstojeće izbore, odnosno da će broj od 7100 birača koliko je registriran za prošle izbore biti znatno manji.

Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama policija je dobila popis od 1200 imena čije prebivalište treba provjeriti, akcija će navodno trajati dva tjedna,a rezultati se svaki dan šalju nadležnim službama.

Za sad se nitko nije službeno oglasio o ovoj akciji, osim vrgoračkog HDZ-a, koji je godinama prozivan da koristi nesređen popis birača za izborne pobjede.

- Podržavamo sređivanje popisa birača, nama je u interesu da se već jednom raščisti priča o popisu birača u našem gradu. Međutim, način na koji se provodi provjera je dosta diskutabilan. Nadam se kako će odgovorne institucije utvrditi na koji je način, navodno putem anonimnih prijava dostavljen popis birača na kojem su zaokruženi ljudi.

- Postavlja se pitanje tko ima pravo pustiti u opticaj osobne podatke građana i na koji način su odabrani ljudi koji se provjeravaju. Također, nadam se kako će provjera obuhvatiti cjelokupni teritorij RH, a ne samo Vrgorac.

- Ostaje otvoreno pitanje i provjere građana samo u jednom navratu, tko može tvrditi da čovjek koji se jedan dan ne nalazi na adresi prebivališta zaista ne stanuje na toj adresi - kazao je Ivica Pandžić, predsjednik GO HDZ-a Vrgorca.


M. PRIMORAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:07