StoryEditorOCM
Dalmacijajednoglasno

Trogir: tko plati do 30. lipnja, dobit će popust i do 80 posto

Piše PSD.
20. veljače 2013. - 12:12
Nakon žustre rasprave na posljednjoj sjednici trogirskog Vijeća vladajuća koalicija (SDP-HNS-HSU) i oporba (HDZ-HSLS i HSP dr. Ante Starčević) jednoglasno su prihvatili izmjene i dopune Odluke o komunalnom doprinosu radi legalizacije bespravno izgrađenih objekata te izgradnje novih. U odnosu na prijašnju Odluku, smanjili su se iznosi za plaćanje po zonama koje su ostale iste.

Tako će se u prvoj zoni, koja obuhvaća mjesne odbore Grad, Travarica, Čiovo, Arbanija i Žedno u naselju Mastrinka, za legalizaciju i izgradnju novih objekata, umjesto dosadašnjih 138 kuna po metru kubičnom, plaćati 120 kuna.

U drugoj zoni, koja obuhvaća MO-a Žedno, umjesto 100 kuna po kubiku, plaćat će se 80 kuna, a u trećoj, koja obuhvaća područje MO-a Plano te Drvenik Veliki i Mali, umjesto 70 kuna, plaćat će se 50 kuna po metru kubičnom.

U četvrtoj zoni umjesto 70 kuna, plaćat će se 40 kuna po metru kubičnom, a u petoj zoni, koja obuhvaća poljoprivredno zemljište, umjesto 30 kuna, plaćat će se 20 kuna po kubiku.

Produžen je rok obročne otplate s tri na pet godina i povećan je popust na jednokratno plaćanje s 10 posto na 20 posto, a omogućen je i popust za proizvodne djelatnosti do 50 posto, te uvedena novina za socijalne kategorije.

Osobe koje nemaju nekretnine i u vlasništvu imaju kuću od 350 metara kubičnih ostvarit će popust za plaćanje doprinosa do 80 posto.

Svi spomenuti popusti vrijede samo do 30. lipnja ove godine. Amandman Stipe Milića, vijećnika HSP-a dr.Ante Starčević, da se naselje Mastrinke uvrsti u drugu zonu, nije prošao, pa je desetak građana koji su zbog toga nazočili sjednici otišlo nezadovoljno takvom odlukom Vijeća.
Gordana Dragan
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:56