StoryEditorOCM
Dalmacijamještani siti obećanja

Stilj: "Počnite graditi mrtvačnicu!"

Piše PSD.
19. veljače 2013. - 16:39
Nekoliko generacija stanovnika Stilja okupilo se pokraj crkve sv. Ivana tražeći da Grad Vrgorac konačno počne graditi mrtvačnicu u njihovu selu. Prije nekoliko godina gradski čelnici ponudili su mještanima da poštu, odnosno jedan njezin dio koji stoji prazan, prenamijene u mrtvačnicu.

No, selo je jednoglasno odbilo tu odluku na zboru mještana te zatražilo da gradska uprava počne s izgradnjom nove mrtvačnice na raskrižju prema Turićima. Održano je i nekoliko sastanaka, na jednom od njih trebao se pojaviti i vrgorački gradonačelnik Boris Matković, međutim nije došao, ali se opravdao poslovnim obvezama. Dva dana poslije Matković je došao, no ovaj put se mještani nisu pojavili.

- Među prvim selima u Vrgoračkoj krajini pokrenuli smo inicijativu za izgradnju mrtvačnice. Evo, prošlo je gotovo pet godina od toga, sva sela uokolo dobila su mrtvačnicu, a za našu nije ni cigla položena. Neka nam kažu više kad će početi s gradnjom ili neka nas ne vuku za nos. Narodu je dosta praznih obećanja. Osim toga, propada nam krov na Domu, ali nije nikoga briga. Ako se u vezi s tim nešto ne počne brzo raditi, uskoro ćemo se ponovno sastati i donijeti odluku da ćemo bojkotirati predstojeće lokalne izbore - kazao je Rade Tolj.

Slobodan Maršić je istaknuo kako su Stilja dobila vodu, cestu i telefon ponajprije zahvaljujući svom radu.

- Morali smo o vlastitu trošku kopati kanale duge desetak kilometara po selu kako bismo dobili vodu i telefon, a tako smo dobili i put do kuće, svaka je obitelj probijala svoju dionicu. Nitko nam ništa nije darovao, stoga neka se gospoda izjasne hoće li početi graditi mrtvačnicu ili ćemo mi uzeti stvari u svoje ruke i završiti to vlastitim sredstvima - istaknuo je Maršić.

Gradonačelnik Boris Matković upoznat je s ovim problemom, te kaže kako je izgradnja mrtvačnice u Stiljima uvrštena u ovogodišnji proračun.

- Na traženje ljudi iz Mjesnog odbora, to je uvršteno u projekte koji će se raditi ove godine. Mogu vam reći da će se mrtvačnica graditi - zaključio je Matković.
Tekst i foto: MATE PRIMORAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:51