StoryEditorOCM
Dalmacijazadovoljstvo u kaštelima

"Našoj dici" uređaj vrijedan 15.000 dolara: više neće morati u Zagreb ili Njemačku

Piše PSD.
19. veljače 2013. - 13:10
Croatian American Charitable Foundation Mreži je udruga osoba s invaliditetom Dalmacije donirala 15.000 dolara, hvale vrijednu donaciju za nabavu Neurofeedback uređaja koji će biti uručen udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Naša dica" iz Kaštela.

Inače, Croatian American Charitable Foundation osnovana je od strane hrvatskih golfera među kojima je i naš proslavljeni košarkaš Toni Kukoč.

U udruzi Naša dica i više su nego zadovoljni  i zahvalni što će dobiti medicinski uređaj čiji se rad bazira na praćenju električne aktivnosti mozga i davanju povratne informacije, a od velike pomoći biti će im u praćenju djece s autizmom i drugim poremećajima. Roditelji su do sada svoju djecu na ovakve terapije trebali voditi u Zagreb ili čak u Njemačku.

Terapija se odvija tri puta po deset dana i poslije jednom u deset dana zbog održavanja. Troškovi ovakve terapije penju se na desetak tisuća kuna po osobi ako uključimo smještaj, putovanje, hranu. Za minimalne tri terapije iznos se naravno utrostručuje.

Kada troškove procjenimo na broju od 50 djece, koja će za početak obavljati terapiju novim uređajem, realna vrijednost ove donacije je zapravo oko 1.500.000 kuna, a otvara se i novo radno mjesto sa viskom stručnom spremom za rad sa Neurofedback uređajem. Stoga stvarna vrijednost ove velike i hvale vrijedne donacije nadmašuje njenu nominalnu vrijednost.

U ime Croatian American Charitable Foundation Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije donaciju je predao Tomislav Nogalo, a na preporuku Drage Banovića.

JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:33