StoryEditorOCM
Dalmacijaeto ravnateljice!

Gradska knjižnica Kaštela dobila novu šeficu nakon punih 870 dana

Piše PSD.
16. veljače 2013. - 12:44
Trakavica zvana izbor ravnatelja Gradske knjižnice Kaštela, koja je aktualna gotovo tri godine, napokon je završena. Nakon 870 dana, koliko je ta ustanova bila bez svoga čelnika, za novu ravnateljicu Gradsko vijeće izabralo je Renatu Dobić koja će na toj dužnosti biti sljedeće četiri godine.

Podsjetimo, priča o izboru ravnatelja Gradske knjižnice Kaštela započela je u rujnu 2010. godine nakon ostavke dotadašnjeg ravnatelja Hrvoja Budiše.

Nakon njegova odlaska za v.d. ravnateljicu imenovana je Sonja Jurat, koja je tu dužnost obnašala za vrijeme raspisivanja čak pet natječaja. Prva četiri natječaja su poništena, kako zbog neslaganja članova Gradskog vijeća s odlukom o izboru Upravnog vijeća ili zbog proceduralnih grešaka.

Tek nakon petog natječaja Upravno vijeće GKK jednoglasno se složilo da Gradskom vijeću predloži zaposlenicu Gradske knjižnice Kaštela Renatu Dobrić, koja je, prema njihovim zaključcima, udovoljavala svim uvjetima natječaja te od četiri prispjele prijave ponudila najbolji program.

SDP-ovac Filip Plećaš uputio je zamjerku resornom Upravnom odjelu zbog činjenice da je Upravno vijeće odluku o prijedlogu Dobrić donijelo samo s četiri člana, jer peti član nije bio imenovan. Preostali vijećnici nisu imali primjedbe na ovaj izbor Upravnog vijeća pa su tako i podržali novu ravnateljicu, svi osim SDP-ovaca koji su pak ostali suzdržani.

Nova ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić više od osam godina radi kao knjižničarka u toj ustanovi. Završila je Višu ekonomsku školu, kao i Filozofski fakultet u Mostaru, te stekla visoku stručnu spremu i diplomu menadžera za odnose s javnošću, priznatu od Hrvatske agencije za znanost i visoko obrazovanje. Ujedno je položila i stručni ispit za stručno zvanje knjižničar. Trenutno je na poslijediplomskom studiju informativnih i komunikacijskih znanosti, a privodi kraju i studij knjižničarstva.

Osim knjižničarskog posla, kažimo kako je nova ravnateljica dugo godina radila i kao novinarka te suradnica u pojedinim medijskim redakcijama, objavila je desetak značajnijih radova, dobitnica je nekoliko priznanja i nagrada iz književnog stvaralaštva, a angažirana je i u organizaciji brojnih događanja i manifestacija u Kaštelima, zbog čega su njenom izboru podršku dale i pojedine kaštelanske udruge.

Izražavajući zahvalnost vijećnicima koji su je podržali, kazala je kako će se svom snagom i znanjem truditi da ta ustanova bude na još višoj razini nego je sada. U vijećnici je na kraju svog govora izvela i svojevrsni performans kada je vijećnike pozvala na uključivanje u Gradsku knjižnicu Kaštela te im je uručila bianko pristupnice i uplatnice, što su ovi pozdravili pljeskom.

                                                                                                                                                                              jakov žarko


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:35