StoryEditorOCM
Dalmacijastvarne svinje se nastavljaju toviti

Omiš: "Slavko Linić je nezasitni prasac"

Piše PSD.
12. veljače 2013. - 23:03
Slavko Linić je nezasitni prasac, pa je stoga i zaslužio da bude spaljen na lomači, te na taj način plati za sve grijehe što su ih političari diljem Hrvatske počinili u proteklih godinu dana.

Tako barem misle meštri od omiškoga karnevala koji su krnju impresivnih dimenzija, baš kao u 'Životinjskoj farmi, načinili na sliku i priliku svinje s okrutnim licem ministra financija.

Lice nakalemljeno na gojazno tijelo nije bilo teško prepoznati jer nas svakodnevno gleda s naslovnica i televizijskih ekrana, a Omišani smatraju da pripada najvećem svejedu među svinjama, tim iznimno inteligentnim stvorovima koje su, navode enciklopedije, nosioci mnogih bolesti koje se lako prenose na ljude.

A jedna od najgorih je svakako nezasitnost, pa je stoga i ovoj alegorijskoj svinji na trbušini velikim slovima napisano 'prascu nikad dosta'.

Krnje Linić kod Omišana je naišao na odobravanje. Barem kod onih rijetkih koji su ga uživo vidjeli jer je zbog kiše tradicionalna maškarana povorka otkazana, dok je čitav program znatno skraćen.

No, Liniću danas ni nebo nije moglo pomoći. Baš kao što ni inače pod Mirabellom ne pomaže njegovim stranačkim kolegama.

Koliko god se, naime, trudili, koliko god sastanaka u stranačkoj bazi odradili, HDZ ih uvijek pobijedi. I u veljači ritualno zapali.

Lani je tako na pokladni utorak skuhan pijetao kukurikavac, da bi ove godine na ražanj bio nataknut masni prasac. Za političku korektnost pri tome nitko ne mari. A i zašto bi. Već danas je ionako sve po starom: izgorjeli su samo krnjevali, a stvarni prasci se nastavljaju toviti.

V. VUKOVIĆ
Snimio: Mario VOJNOVIĆ 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:27